Apple Xiaomi’yi geçmeyi başardı

Apple, App Store ödemelerinde değişiklikten kaçınmaya çalışıyor

Akıllı telefon pazarındaki rekabet hız kesmeden devam ediyor. Canalys tarafından açıklanan son rakamlara göre Apple bir kez daha Xiaomi’yi geride bırakmayı başardı. İşte konunun detayları.

Apple Xiaomi’yi geçmeyi başardı. Akıllı telefon pazarındaki rekabet günden güne daha da sert bir hal almaya başladı. Elbette bunda Çinli firmaların önemli bir role sahip olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle son 5 yıldır Çinli üreticiler global pazarda önemli bir role büründü.

Hatırlanacağı üzere bu yılın 2. çeyreğinde Xiaomi çok önemli bir başarıya imza atmış ve Apple’ı geçerek dünyanın en fazla telefon sevkiyatı gerçekleştiren ikinci şirketi olmuştu.

Acaba Apple tekrardan 2. sıradaki yerini geri alabilir mi diye düşünürken, Canalys 3. çeyrekteki telefon satışlarını açıkladı.

Apple, aşılanmamış çalışanların günlük olarak COVID-19 testi yapmasını isteyecek

Apple Xiaomi’yi geçmeyi başardı

Açıklanan rakamlara göre Apple, Xiaomi’yi geçerek 2. sıradaki yerini geri aldı. Pazarın lider ismi ise değişmedi. Geçmiş dönemlerde de olduğu gibi Samsung pazarın liderliğini kimselere bırakmadı. Güney Koreli teknoloji devi 3. çeyrekte 69.4 milyonluk telefon sevkiyatı gerçekleştirerek yüzde 21’lik pazar payına ulaştı.

Apple ise geçtiğimiz yıla oranla yüzde 14’lük artış gösterdi ve 49.2 milyon telefon sevkiyatı ile yüzde 15’lik paya erişti. Xiaomi ise 44 milyon sevkiyat ile yüzde 14’te kaldı ve 3. sıraya geriledi. Oppo 36.7 milyon sevkiyat ile 4. sırada yer alırken, vivo ise 34.2 milyon sevkiyat ile ilk 5’e girmeyi başardı.

Epic Games haftanın ücretsiz oyununu açıkladı