NVIDIA Tegra X1 Rakiplerine Fark Attı

NVIDIA Tegra X1 2

CES 2015 kapsamında resmi olarak tanıtılan NVIDIA Tegra X1, AnTuTu’daki performans testinde Snapdragon 810 ve Exynos 7420’u geride bırakmayı başardı.

Akıllı telefon işlemcileri söz konusu olduğunda Amerikalı işlemci üreticisi Qualcomm büyük ölçüde rakiplerine üstünlük sağlamış olsa da, firmanın yeni işlemcisi Snapdragon 810’un yapım aşamasında yaşanan sorunlar birçok telefon üreticisinin alternatif arayışına girmesine neden oldu. Samsung ve LG Electronics gibi teknoloji devleri kendi bünyelerinde geliştirdikleri işlemcilere yönelmiş olsalar da, hala işlemci üreticileri tarafından hazırlanan işlemcilere bağlı olan birçok önemli akıllı telefon üreticisi mevcut.

NVIDIA_Tegra_X1 (2)

Kendi işlemcilerini kendileri geliştirme yoluna gitmeyen bu firmaların Qualcomm’a alternatif aradığı şu günlerde dikkat çeken firmaların başında Amerikalı ekran kartı üreticisi NVIDIA geliyor. Geçtiğimiz yıl çıkardığı NVIDIA Tegra K1 yonga setiyle etkileyici bir performans sunmayı başaran NVIDIA, akıllı telefon üreticilerini kendi cephesine çekme konusunda başarısız oldu ve Tegra K1 birkaç tablet ve chromebookta kullanılmanın ötesine geçemedi.

NVIDIA_Tegra_X1

Ancak firmanın geçtiğimiz ay düzenlenen CES 2015 kapsamında resmi olarak tanıttığı yeni yonga seti NVIDIA Tegra X1 akıllı telefon üreticilerinin fikrini değiştirecek potansiyele sahip gibi görünüyor. 64 bitlik sekiz çekirdek barındıran Tegra X1, şu sıralar piyasadaki en üst düzey işlemciler olan Snapdragon 810 ve Exynos 7420’ye sağlam bir rakip olarak görülüyordu.

Popüler performans testi platformu AnTuTu’da yapılan yeni bir karşılaştırma ise Tegra X1‘in sağlam bir rakip olmakla yetinmeyip, Snapdragon 810 ve Exynos 7420 gibi güçlü rakiplerine fark atmayı başardı.

OnePlus One İle 50 MP Fotoğraf Çekmek Mümkün