PlayStation 4 Platformu Yeni Oyunlarla Zenginleşiyor

ShadowofMordor EuropeCoverArt Final 1407762901

Sony, Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştirilen ve oyun tutkunlarını bir araya getiren Gamescom 2014 Fuarı’nda, PlayStation 4 oyun konsolu için geliştirilen heyecan verici yeni oyunları ile oyun oynamada çığır açacak yenilikçi özelliklerini görücüye çıkardı.

Sony. PS4 için yeni planlarını açıkladı. Bu planlar arasında, hem Sony Computer Entertainment Worldwide Studios (SCE WWS) hem de üçüncü şahıs geliştiricilerle yayıncılar tarafından duyurulan geniş, PS4’e özel oyun yelpazesinin yanı sıra, konsola çığır açacak yeni özellikler getirecek ve benzersiz oyun deneyimleri yaşatmaya odaklı Sistem Yazılım Güncellemesi 2.0 var.

Character Art_1407758506

Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleşen Gamescom fuarında, Sony, oyuncuların, arkadaşlarını, onların sahip olmadıkları etkileşimli oyun tecrübelerinin tadını çıkarmaya davet etmelerine imkân sunan devrimsel Share Play özelliği gibi özellikler içeren ve PS4’ün merkezindeki sosyalliği ön plana çıkaran güncellemesini duyurdu. Share Play, istenirse oyunun zorlu kısımlarını birlikte geçmek için, istenirse de ortak çok oyunculu oyun tecrübesi yaşamak için kullanılabiliyor.

FirstLight_Fetch_Keyart_1407759078

Yeni ve heyecan verici PS4 oyunları görücüye çıktı

Gamescom fuarında, pek çok heyecan verici, yeni ve PS4’e özel oyun tanıtıldı. Örneğin, oyunculara eylemlerine göre değişen etkileşimli bir tecrübe sunan Sony üretimi korku oyunu Until Dawn  ile Michel Ancel’in yeni kurulan Wild Sheep stüdyolarının sunduğu WiLD. Tanıtılan diğer PS4’e özel oyunlar arasında sektörün tecrübeli yapımcılarından Q-Games’in geliştirdiği The Tomorrow Children  ve ödüllü PlayStation Vita (PS Vita) oyununun yeniden yapımı olan Housemarque’ın Tearaway Unfolded oyunu var.

GC_02_1407860713

PlayStation’ın yeniliğe odaklandığı PS4 için tanıtılan tamamen yeni oyunların çeşitliliğinden anlaşılıyor. Bu oyunlar arasında The Astronauts’un The Vanishing of Ethan Carter oyunu, Paradox Interactive’in geliştiricisi olduğu Hollow Point ile Rune Master, Ninja Theory’nin geliştirdiği Hell Blade ve 7780s’in PT oyunu bulunuyor.

Oyunlar ve yazılımlar dışında, Sony ayrıca PlayStation’ın yenilikçiliğini Avrupa genelinde artırmak adına planları oldu.

Protector_1407861522

Bu açıklamalar arasında PlayStation Now’ın betasının 2015’te İngiltere’de başlaması ve PlayStation TV’nin Avrupa ve PAL bölgelerinde 14 Kasım’da satışa çıkması yer aldı

Oyuncularla sıkı bağlarını korumak istediğini gösteren Sony’nin konferansında, PS4 için tamamen yeni oyun deneyimleri bulunuyordu. Bu deneyimler, hayal gücünü kullanıp oyun gelişiminin macera dolu ruhunu oyunculara göstermeyi hedefleyerek tasarlandı.

PlayStation’ın yeni içeriğe verdiği önem, üçüncü partilerin geliştirdiği oyunlardan da anlaşılıyor. Örneğin, Bungie ve Activision’ın geliştirdiği Destiny, Bohemia Interactive’in Day Z oyunu, Warner Bros. Interactive’in geliştiricisi olduğu Shadow of Mordor ve Konami Digital Entertainment tarafından geliştirilen Metal Gear Solid V: The Phantom Pain de gösteride bulunuyordu.

Kulaklığa Armin van Buuren Dokunuşu: Philips A5-PRO