Sony, ne zamana kadar PlayStation 4 oyunları çıkaracak?

PlayStation 4 oyunları

Yeni PlayStation 4 oyunları ne zamana kadar çıkmaya devam edecek? Sony bu sorunun cevabını açıkladı.

Bildiğiniz gibi her çıkan PlayStation’la birlikte bir önceki neslin demode hale gelmesi için geri sayım başlamış oluyor. PlayStation 5’in çıkışıyla birlikte de PlayStation 4 için de geri sayım başladı. Şimdilik çıkan yeni oyunların neredeyse tamamı hem PlayStation 5’e hem PlayStation 4’e çıkıyor olsa da zamanla bu oyunlar sadece PlayStation 5 için hazırlanmaya başlayacak. Peki PlayStation 4 sahiplerinin korktuğu bu geçiş ne zaman gerçekleşecek?

Yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’i yaklaşık iki yıl önce çıkaran Sony, PlayStation 4 oyunları hazırlamayı 2025’te bırakacağını açıkladı.

playstation 4 oyunlari

Önümüzdeki yıllar için planlarını paylaşan şirketin 2025 yılında herhangi bir PlayStation 4 oyununa yer vermemesiyle birlikte eski konsoluna dair planları netlik kazanmış oldu. Sony, PlayStation 4 üretmeye 2022 sonuna kadar devam edeceği için önümüzdeki bir iki yıl içinde oyunlarını PS4’e getirmesin kesin gözüyle bakılıyor. Ancak 2025’ten önce de sadece PlayStation 5 için çıkarılan bazı Sony oyunları olabilir. Çünkü yeni nesil oyunların gereksinimleri arttıkça PlayStation 4 bu oyunlar için yetersiz hale gelecektir.

PlayStation 5’e özel olarak çıkarılan bu oyunların ilk örneklerinden biri Marvel’s Spider-Man 2 olacak. Önümüzdeki yıldan itibaren çıkacak pek çok oyununun da aynı kaderi paylaşması bekleniyor. Yani Sony aslında 2025’e kadar PlayStation 4 oyunları çıkarmaya devam edecek olsa da bu sayının önümüzdeki yıldan itibaren hızla düşeceğini söyleyebiliriz.

Samsung bu yıl 30 milyon daha az akıllı telefon üretecek