PlayStation 4, 13.5 Milyona Ulaştı!

PlayStation 4 13.5 Milyona Ulasti

Playstation 4 oyun konsolu her dönem Sony cephesinin yüzünün gülmesini sağlıyor.

Teknoloji devi Sony, dünyanın en çok satılan oyun konsolu Playstation 4’ün yakaladığı oranlar sayesinde yüzü gülüyor.

PlayStation 4, 13.5 Milyona Ulasti!

Konsol devi tarafından yapılan açıklamaya göre 2014 yılının üçüncü çeyreğinde 3.3 milyon adet Playstation 4 satışı gerçekleştirilmiş. Bununla beraber Playstation 4’ün şu ana kadar ulaştığı satış rakamı ise 13.5 milyona ulaşmış durumda.

Yeni nesil konsolun satışa çıktığı ilk üç ay içinde 4.5 milyon cihaz satmayı başarmıştı. Sonraki üç ay içinde 5.7 milyon satan cihaz üçüncü üç aylık zaman diliminde 3.3 milyon satmayı başaran yeni nesil oyun konsolunun son çeyreğinde de satış rakamları hesaplandığında 15 milyon barajını aşacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Playstation 4 sayesinde gülen Sony cephesinin yüzü ne yazık ki PS Vita ve PSP ile tekrar asılıyor. 2013 yılında 800.000 satmayı başaran bu konsollar, sene içinde 700.000 rakamına ulaşabilmiş durumda. Bu duruma neden olanın ise PS Vita’nın birinci parti oyunları içermemesinden kaynakladığı söyleniyor. Konsol oyunları satışlarında 106 milyon adet satılırken, geçen sene 95 milyon olan bu sayı Sony’nin oyunlar konusunda da önemli bir yol katettiğini ortaya koyuyor.

Samsung Siber Korsanların Hedefi Oldu!