Play Store’da parmak izi dönemi başladı!

play store parmak izi

Android 6.0 Marshmallow sürümüyle birlikte artık Android işletim sistemi resmi olarak parmak izi okuma teknolojisiyle entegre çalışıyor. Bunun bir sonucu olarak ise ilk düzenleme Google Play Store isimli uygulama marketinde yapıldı. Detayları haberimizde.

play-store-parmak-izi

Android tarafında parmak izi teknolojisi uzun süredir kullanılsa da, işletim sisteminin kendisi tarafından desteklenmiyordu. Ancak artık Android 6.0 Marshmallow sürümüyle bu durum ortadan kalktı ve Android, parmak izi teknolojisiyle tamamen uyumlu hale geldi. Şimdilik sadece Nexus 5X ve Nexus 6P modellerinde kullanılabilen Android 6 sürümü, önümüzdeki haftalarda diğer marka ve modellere de gelecek.

Söz konusu yenilik ile ilgili ilk yenilik Google Play Store isimli uygulama marketinde yapıldı. Duyurulan bu yeni gelişmeye göre artık Play Store üzerinden bir uygulama satın aldığınızda veya uygulama içi satın alma işlemi yaptığınızda şifre yerine parmak izi okutmak yeterli olacak. Benzer teknoloji Apple tarafında iPhone 5s’ten bu yana aktif olarak kullanılıyor.

Özellik varsayılan olarak değil, tercihe bağlı olarak kullanılabilecek. Böylelikle olası güvenlik sorunlarının önüne geçilmek istenmiş. Zaman kazandıracak ve pratik bir işlem olarak düşünülen bu güncelleme aynı zamanda daha fazla para harcanmasına da sebep olabilir. Dikkatli olmakta fayda var.

Android 6 güncellemesi alacak tüm marka ve modeller!