Asus ZenFone 3’te parmak izi sensörü olacak!

asus zenfone 3 parmak izi

Tayvan merkezli teknoloji firmalarından Asus’un akıllı telefon serisi ZenFone’un yenilenmesi bekleniyor. CES 2016 veya MWC 2016’da duyurulacak olan yeni Asus ZenFone 3, parmak izi sensörüyle gelecek. Detaylar haberimizde.

asus-zenfone-3-parmak-izi

Asus’un tedarik zincirinden alınan bilgiye göre firma, parmak izi okuma sensörü siparişlerini neredeyse iki katına çıkardı. Farklı ürünlerinde zaten parmak izi okuma sensörü kullanan Asus’un siparişleri iki katına çıkarması akıllara firmanın duyurmasını beklediğimiz ZenFone 3’ü getiriyor. Basına sızan bilgiye göre Asus’un kullanacağı parmak izi sensörlerinin tanesi 5 dolara mal oluyor.

Firmanın 2016 yılında ZenFone 3’ü duyurması bekleniyor. Bu yıl duyurulan ZenFone 2, geçtiğimiz yıl duyurulan ilk ZenFone modellerinden sonra üçüncü nesil ZenFone’un gelmemesi için bir sebep yok. Firma, satışlardan oldukça memnun. Kullanıcı tarafında da kayda değer bir şikayet halen gündeme gelmedi. Asus, telefon konusunda güzel işler başarıyor.

Firma bu yıl içerisinde 20 milyon ZenFone akıllı telefon satışı gerçekleştirmiş durumda. Bu rakamın 2016 yılında artması ve 30 milyona ulaşması bekleniyor. Bu artış tabii ki fiyatı çok artırmadan özellikleri artırmaktan geçiyor. Ayrıca Android 6.0 Marshmallow ile resmi olarak desteklenen parmak izi okuma özelliğinin kullanılması özellikle orta-üst segmentteki cihazlarda zorunlu gibi oldu. Çünkü kullanıcılar parmak izi sensörlerinin pratikliğini seviyor.

Sony’nin Android Marshmallow güncellemeleri onaylanıyor!