Parmak izi sensörüyle yapabileceğiniz 5 şey!

0 parmak izi sensoru

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefonlarda parmak izi okuma teknolojisi artık neredeyse tamamen yaygınlaşmış durumda. 2016 yılı itibariyle tüm amiral gemilerinde bazı orta seviye telefonlarda göreceğimiz parmak izi okuma sensörüyle yapabileceğiniz 5 farklı işlemi sizler için derledik. Parmak izi sensörünün yetenekleri galerimizde.

0-parmak-izi-sensoru

Mobil cihazlarda geçmişine giderek olursak 2007 yılına kadar uzanan bir tarihe sahip olan parmak izi sensörü artık günümüz akıllı telefonlarının üst seviye olanlarında bulunuyor. Apple tarafından iPhone 5s’ten bu kadar kullanılan bu sensör, Android 6.0 Marshmallow ile desteklenmeye başlandı. Yani artık Android tarafında da resmi olarak destekleniyor. Daha önce üreticilerin tercihleri sebebiyle eklenen bu özellik artık neredeyse zorunlu. Peki ama bu özelliği sadece ekran kilidini açmak için mi kullanacaksınız?

Bir güvenlik sistemi olarak uzun yıllardır kullanılan parmak izi okuma teknolojisi, mobil cihazlarda daha pratik bir kullanımın önünü açtı. Sadece ekran kilidi açmanın haricinde yapabileceğiniz çok daha fazla şey var. Bu özellikler size zaman ve pratiklik kazandıracak. Tabii ki güvenlikten taviz vermeden. Parmak izi okuma sensörüne sahip bir akıllı telefonunuz varsa, yapabileceklerinizi ilerleyen sayfalarda bulabilirsiniz.