Pixel 8 Pro, Google Store’da görüldü

Google Pixel 8 Pro

Çok yakında piyasaya sürülmesi beklenen Pixel 8 Pro, bu kez de Google Store’da yanlışlıkla yayınlanan bir görselde yüzünü gösterdi.

Google, Pixel 8 serisi akıllı telefonlarını henüz resmi olarak tanıtmamış olsa da bugüne kadar gelen sızıntılar ve söylentiler sayesinde bu telefonlar hakkında bilmediğimiz çok az şey kalmış durumda. Yeni telefonlarını kamuoyundan gizleme konusunda pek de iyi bir iş çıkaramayan Google, yetmezmiş gibi bu kez de telefonu kendisi yanlışlıkla sızdırdı. Henüz resmi olarak tanıtılmayan Pixel 8 Pro’nun görseli yanlışlıkla Google Store’da yayınlandı. Google hatasını fark edip kısa süre sonra bu görseli kaldırmış olsa da bu kısa süre görselin internete sızması için yeterli oldu.

Pixel 8 Pro, Google’ın Tensor G3 yonga setinden güç alacak. Telefon 6.87 inçlik LTPO OLED bir ekrana sahip olacak. Bu ekranın QHD çözünürlükte olacağı, yenilenme hızının ise 120 Hz olacağı söyleniyor. Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 4950 mAh’lık bir batarya ve 27 W şarj hızı çıkıyor. Görünen o ki Google hızlı şarj teknolojileri konusunda rakiplerinin gerisinde seyretmeye devam edecek.

Pixel 8 Pro

Pixel 8 Pro’da Tensor G3 yonga setine 12 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara iki farklı seçenek sunulacak: 128 ya da 256 GB. Tahmin edebileceğiniz gibi telefon piyasaya Android 14 yüklü şekilde sunulacak.

Telefonun arka yüzünde üçlü bir kamera sistemi bulunuyor. Bu üçlü kameranın ana lensi OIS destekli 50 megapiksellik bir lens olacak. Ona 64 megapiksellik geniş açılı bir lens ile 48 megapiksellik telefoto kamera eşlik edecek. Telefonun selfie kamerası ise 11 megapiksel olacak. Gördüğünüz gibi telefonun teknik özellikleri öncülünden, yani Google Pixel 7 Pro’dan çok da farklı olmayacak.

ASUS telefon işinden çıkabilir