PES 2018 için yeni oynanış videosu

pes 2018

Geçtiğimiz günlerde Assassin’s Creed Origins için bir oynanış videosu yayınlayan Game, şimdi de PES 2018 için bir video yayınladı.

Söz konusu futbol oyunu olduğunda akla yalnızca iki isim geliyor. Bunlar FIFA ve PES. Açıkçası, 2013’e kadar PES ülkemizde çok daha popülerdi. Fakat Konami’nin 2013’le birlikte arcade tarzından uzaklaşarak simülasyona kayması, bu seriye olan ilgiyi de azalttı. Zaten oyun sevelerin PES’i tercih etmesinin temel sebebi, oyunun arcade tarzında bir oynanışa sahip olmasıydı. Fakat Konami, yaptığı değişikliklerle PES’i FIFA bozması bir oyuna çevirdi. Bu durum özellikle ülkemizde hayli popüler olan serinin, önemli ölçüde kullanıcı kaybetmesine neden oldu. Dileriz Konami bu yanlışından PES 2018 ile geri döner.

Şimdilik gelişim aşamasında olan PES 2018 eğer bir aksilik olmazsa 17 Eylül’de raflardaki yerini alacak. İngiltere’de faaliyet gösteren perakende şirketi Game, PES 2018 için yeni bir oynanış videosu yayınladı. Yayınlanan oynanış videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Açıkçası oynanış videosundan da görüldüğü üzere, Konami PES serisini eski haline çevirmeye pek de hevesli değil. Zira yine oynanış dinamiklerinde simülasyon tarzının ağırlığı kendini belli ediyor. Kim bilir, belki de PES bu şekilde daha fazla satıyordur. Diğer ülkelerdeki durum bilinmez ama ülkemizde 2013 sonrası PES oyunlarının pek de sevilmediği inkar edilemez bir gerçek.

Bu arada dip not olarak tekrardan hatırlatalım. PES 2018 17 Eylül’de PC, PlayStation ve Xbox One için eş zamanlı olarak satışa sunulacak.

PlayStation 5 ne zaman çıkacak?