Konami, PES 2018 için Maradona ile el sıkıştı

pes 2018

Ülkemizde oldukça popüler olan PES serisinin yeni oyununun yıldızı Diego Armando Maradona olabilir. İşte PES 2018 hakkındaki son detaylar.

EA Sports’un geçtiğimiz günlerde FIFA 18’i duyurmasının ardından gözler Konami’ye çevrildi. Hatırlanacağı üzere, EA Sports FIFA 18’in yıldızı olarak Ronaldo’yu seçmişti. Ronaldo’nun oyun içi jeneriklerin yanı sıra, oyunun kapak resminde de olacağı netlik kazanmış durumda. Bu hamle sonra EA Sports’un bu alandaki tek rakibi olan Konami’den nasıl bir karşılık geleceği büyük merak konusuydu. Konami, PES 2018 jeneriklerinde ve kapak resminde hangi futbolcuyu kullanacak?

Açıkçası bu soru hala yanıt bulmuş değil. Fakat Konami’nin dün yaptığı bir açıklama PES 2018 ile ilgili ilk ipucu olabilir. Zira Japon oyun devi, bir süredir Maradona ile olan sorunlarını çözüme kavuşturduklarını ve kendisiyle 2020 yılına kadar bir sözleşme imzaladıklarını belirtti.

Yani Maradona’nın tüm lisans hakları 2020 yılına kadar Konami’ye geçmiş oldu. Japon oyun devi, muhtemelen PES 2018 kapağında ve iç jeneriklerinde bir zamanların efsanevi futbolcusu Maradona’dan yararlanabilir. Bu kimseyi şaşırtmayacaktır. Hali hazıra elinde böyle bir koz varken, Konami’nin başka futbolcularla ek anlaşmalar imzalaması pek de doğru bir hamle olmayacaktır.

PES 2018’in 14 Eylül’de raflardaki yerini alması bekleniyor. PS3, Xbox 360, PC, PS4 ve Xbox One için geliştirilen yapım, tüm platformlarda eş zamanlı olarak yayınlanacak.