PayPal Türkiye, faaliyetlerini durdurma kararı aldı

paypal logo

Dünyanın en önemli para aktarım araçlarından biri olan PayPal Türkiye’de olan faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Dünyanın önde gelen para aktarım araçlarından biri olan Paypal Türkiyede olan faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Şirket uzun zamandır gerekli izinleri almak için BDDK tarafından onay beklemekteydi. Ama PayPal’ın mobil ödeme talebi kabul görmedi ve şirket için kaçınılmaz haber geldi.

PayPal Türkiye’den gelen habere göre BDDK onaylarında yaşanan sıkıntı nedeniyle 6 Haziran 2016 tarihinden itibariyle faaliyetlerin durdurulacağı bildirildi. Bu demek oluyor ki Türkiye’deki müşteriler, PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi gerçekleştiremeyecekler.

Müşterilerin son bir duyuruya kadar mevcut PayPal hesaplarına giriş yaparak hesaplarındaki bakiyeyi banka hesaplarına aktarabilme imkanları mevcut. Buna göre bu işlemi kısa süre içinde yapmaları gerekiyor. PayPal bununla birlikte, onay konusundaki girişimlerine devam edeceğini söyleniyor.

Tüm bunlara göre dünya genelinde büyük bir kullanım ağına sahip olan PayPal’ın bu çıkışı birçok özel ve tüzel kişiler için sorun anlamına geliyor.

Sonuç olarak umarız bu sorun en yakın zamanda çözülür ve PayPal Türkiye’deki hayatına geri döner.

Yeni bir ZenBook daha: Asus ZenBook 3