PayPal, kendi coin’ini tanıttı!

paypal

PayPal alışılmadık bir hamle yaptı ve kendi coin’ini piyasaya sürdü. İşte tüm detaylar.

PayPal’ın tüm ABD hesapları için kripto para birimini desteklemeye başlamasından yaklaşık üç yıl sonra, fintech şirketi ABD dolarına sabitlenmiş kendi stablecoin’ini piyasaya sürdü. Ödeme işlemcisi PayPal USD’nin “yüzde 100 ABD doları mevduatları, kısa vadeli ABD Hazineleri ve benzeri nakit eşdeğerleri tarafından desteklendiğini” söyledi. Şirket ilk olarak geçen yıl Ocak ayında bir geliştiricinin uygulamasında “PayPal Coin” için kod ve resimler bulmasının ardından “bir stablecoin keşfettiğini” doğrulamıştı. O zamanlar, “ileriye gitmek isterlerse” ilgili düzenleyicilerle birlikte çalışacağını söylemişti.

PayPal, kendi coin'ini tanıttı!

Şirket duyurusunda, madeni parasının New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanının düzenleyici denetimine tabi olan Paxos Trust Company tarafından Ethereum blok zincirinde yayınlanan bir token olduğunu açıkladı. Şirket ayrıca Haziran 2022’de NYDFS’den bir BitLicense veya sanal para birimi faaliyetleri işletme lisansı aldı.

Kullanıcılar, her biri 1 dolardan PayPal USD jetonları alıp satabilir. Paraları diğer kullanıcılara ödeme olarak gönderebilir veya ödeme işlemi sırasında seçeneği belirleyerek mal ve hizmet satın almak için kullanabilirler. Ayrıca söz konusu USD’yi uyumlu harici cüzdanlara aktarabilir veya hesaplarındaki diğer kripto para birimlerini stablecoin’e çevirebilirler. Günümüzde artarak büyüyen kripto camiası için oldukça öenemli bir hamle diyebiliriz, ancak kullanım alanı en başta çok geniş olmayacaktır.

eufy Clean X9 Pro : Dünyanın ilk aktif güç yükseltme özellikli robot süpürgesi