Parmak izi okuma teknolojisinde yeni bir çağ başlıyor!

synaptics fs9100

Önümüzdeki yılın amiral gemileri hakkında ortaya çıkan iddiaların bir kısmı parmak izi okuma teknolojisiyle ilgili. Peki bu iddialar neye dayanıyor?

2017 yılı hızla yaklaşırken teknoloji basınında önümüzdeki yıl duyurulacak amiral gemileri hakkındaki iddialar giderek artıyor. İddiaların bir kısmı performans ve tasarım hakkında ancak büyük bir kısmı da parmak izi okuma teknolojisini ilgilendiriyor. Peki bu iddiaların altında bir gerçeklik payı var mı? İşte cevabı.

Yeni parmak izi sensörü Synaptics FS9100

Parmak izi okuma teknolojisi dendiğinde akla gelen ilk firmalardan biri olan Synaptics, yeni bir teknolojiye sahip sensörünü duyurdu. Geçtiğimiz gün duyurulan yeni sensör aynı zamanda parmak izi teknolojisinde yeni bir çağ başlatacak gibi duruyor.

Synaptics FS9100 isimli yeni sensör dünyanın ilk optik tabanlı parmak izi sensörü. Optik tabancı parmak izi sensörü, arada ek bir katman varken bile parmak izinin doğru ve güvenilir şekilde taranmasının önünü açıyor.

Firmanın iddiası 1 mm kalınlığındaki camın altından bile parmak izlerinin rahatlıkla okunabildiği yönünde. Peki bunun akıllı telefon üreticileriyle olan ilgisi ne?

Son dönemlerde gerek Samsung gerekse Apple tarafındaki iddiaların büyük bir kısmı ana ekran (Home) tuşunun kaldırılacağı yönünde. Ancak üreticilerin çoğu parmak izi sensörünü bu tuşun içerisine yerleştiriyor. Durum böyle olunca da ana ekran tuşunu telefondan kaldırmak pek mümkün görünmüyordu.

Yeni FS9100 sensör sayesinde parmak izi okuma özelliği, telefonların ekran camının altına yerleştirilebilecek. Bu sayede büyük bir alandan tasarruf edilecek. Bu alan tasarrufu, kullanıcılara daha ince çerçeveli tasarımlar ve daha büyük bir ekran olarak geri dönebilecek.

Synaptics FS9100 sensörler 2017 yılının ikinci çeyreğinden itibaren üreticilere tedarik edilebilecek. Yani bu teknoloji Samsung Galaxy S8’e yetişemeyebilir ancak iPhone 8’de kullanılabilir durumda olabilir.

Samsung Galaxy S8’de beklenen 7 önemli özellik!