Papa, akıllı telefonlar konusunda uyardı!

papa akilli telefon

Katolik Hristiyanların dini lideri Papa, akıllı telefonlar konusunda bir çağrıda bulundu. Papalık makamı ve akıllı telefonların nasıl bir noktada kesiştiğini merak etmiş olabilirsiniz. Detayları haberimizde.

papa-akilli-telefon

2007 yılında başlayan akıllı telefon devrimi bugün halen daha büyümeye devam ediyor. Sosyal ağlar, mobil uygulamalar, fotoğraf ve video çekimi gibi özellikleri ile akıllı telefonların yaygınlaşma süreci halen daha bitmiş değil. Dünya genelinde milyonlarca insan bir akıllı telefon kullanıyor. Ve bu sosyal hayatı her yönüyle etkiliyor. Şimdi konu biraz daha şekillenmiş olabilir.

Katolik Kilisesi’nin lideri yani Katolik Hristiyan dünyasının bir numaralı ismi Papa Francis, akıllı telefon kullanımı konusunda bir uyarıda bulundu. Papa Francis, akıllı telefonlar yüzünden ailelerin artık eskisi kadar iletişim kurmadığını, yemek yerken bile tüm aile fertlerinin telefonları ile vakit geçirdiğini ve bunun aile yapısına zarar verdiğini söyledi.

Tabii ki bu sadece Katoliklere yönelik bir açıklama değil. Papa burada aile yaşantısına dikkat çekmek isteyerek teknolojinin kötü kullanımını örneklendirmiş oldu. Aslında çoğu makam ve kurum gibi Papalığın da resmi bir sosyal medya profili bulunuyor. Yani teknoloji düşmanı oldukları söylenemez.

Bu uyarı sadece akıllı telefon kullanımıyla değil, bilgisayar kullanımını da eleştirdi. Özellikle çocukların aileleriyle yeteri kadar iletişim kuramadığı vurgulandı. Bu durum tabii ki çocukların gelişimi için olumsuz görülebilir.

iPhone’unuz sizi her yerde izlemesin