Akıllı saat konusunda söz sırası HP’de: Bold Motion

hp movado bold motion

Akıllı saat konusunda şimdiye kadar herhangi bir çalışmada bulunmayan HP, Movado markasıyla birlikte geliştirdiği saat ile karşımıza çıktı. HP partnerliğinde geliştirilen Bold Motion isimli yeni akıllı saatin detayları haberimizde.

hp-movado-bold-motion

Çoğu büyük elektronik üreticisi, geçtiğimiz dönemlerde akıllı saatleri veya akıllı bileklikleri ile karşımıza çıktı. Ancak HP’den şimdiye kadar bir girişim görmemiştik. Artık bu durum değişti. HP, Movado markasıyla birlikte bir akıllı saat geliştirmiş. Saat, Bold Motion olarak adlandırılıyor ve kendine has bazı özellikleri bulunuyor.

İsviçreli saat üreticisi Movado, saat sevenler için bilinen bir marka. HP ile teknoloji dünyasının önemli isimlerinden bir tanesi. Bu iki marka, bir akıllı saat üzerinde anlaşmış görünüyor. Movado markası, Bold Motion adını verdiği akıllı saatini duyurdu. Saat Movado markasıyla satılıyor ancak mühendislik tarafında HP’nin olduğu belirtiliyor.

Bold Motion isimli akıllı saat, standart Android Wear’lı saatler gibi değil. Analog akıllı saat olarak tanımlanıyor. Çünkü bir ekranı yok. Saatin gösterildiği kadran kısmında bir ekran yok. Onun yerine saat, LED ışıkları ile sizinle haberleşiyor. Android ve iOS uygulamalarıyla tüm verileri akıllı telefonunuz üzerinden aktarıyor. Yani içerisine bir uygulama yükleme şansınız yok veya mesajlarınızı saat üzerinden görme şansınız yok. Çünkü ortada bir arayüz yok.

Saat 44 mm genişliğinde ve çelik bir gövdeye sahip. 50 metreye kadar su geçirmezlik özelliği sunan bu analog dijital saatin fiyatı 695 Dolar. Fiyatıyla piyasadaki çoğu akıllı saatten pahalı olduğunu belirtelim. Videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

TAG Heuer’den Akıllı Saat: “Connected”