Akıllı telefonlar için geleceğin teknolojisi: “Elmas Ekran”

elmas ekran teknolojisi

Akıllı telefon ekranlarının dayanıklılığı en önemli problemlerden biri. Bu haberimizin konusu ise elmas ekran teknolojisi.

Dayanıklılık konusunda akıllı telefonların en zayıf noktası şüphesiz ekran teknolojisi. Corning markasının Gorilla Glass ekranları çizilmeye karşı son derece dirençli olsa da, darbelere karşı halen daha tatmin edici düzeyde değil. Sektörün bu sorununa yeni bir teknoloji çözüm getirebilir.

CNET’in haberine göre ilk elmas ekranlı telefon bu yılın sonlarına doğru satışa çıkabilir. İddiaların kaynağı Akhan isimli yarı iletken üreticisi şirketin CEO’su Adam Khan’a dayanıyor. Firmanın bu teknolojisi oldukça iddialı.

Geçtiğimiz dönemlerde duyurulan HTU U Ultra modelinde kullanılan safir kristal ekran teknolojisiyle benzeyen bu yeni teknoloji, Gorilla Glass ekran camlarına göre 6 kat daha dayanıklı ve 10 kat daha sert. Bu rakamlar ciddi bir dayanıklılık demek oluyor. Akıllı telefon kullanıcılarının ekran sağlamlığı konusunda iki önemli beklentisi var. Birincisi kolay çizilmemesi, ikincisi ise telefon düştüğünde ekranının kırılmaması. Bahsedilen elmas ekran teknolojisi ise bu istekler rahatlıkla karşılanabilir gibi duruyor.

Firmanın bir diğer iddiası ise söz konusu elmas alaşımlı ekran teknolojisi, standart ekran camlarına göre telefonun iç kısmını daha serin tutuyor. Pil verimliliği açısından cihazın içerisinin daha serin kalması bu teknolojinin bir diğer önemli avantajı.

Bu yıl için 30 milyon adet elmas ekran üretim hacmine sahip olan şirket, önümüzdeki yıllarda daha sık karşımıza çıkabilir.

Elon Musk’ın Çılgın Planları