Sıcak havada akıllı telefona dikkat!

Sicak havada akilli telefona dikkat

Uzmanlar sıcak havalarda akıllı telefon kullanımı konusunda uyarılarda bulunuyor.

Akıllı telefonlar günümüzde en çok kullanılan teknolojilerin başında yer alıyor. Gün boyu elimizden düşmeyen akıllı telefonları sıcak yaz aylarında kullanımına dikkat etmek gerekiyor.

Sicak havada akilli telefona dikkat!

Akıllı telefonlar günümüzde en çok kullandığımız teknolojilerin başında geliyor. Gün boyu elimizden bırakmadığımız akıllı telefonları sıcak yaz aylarında kullanımına dikkat etmek gerektiği konusunda uyaran uzmanlar, ter veya herhangi bir sıvı temasından dolayı telefon ısısının arttığı ve patlamalara neden olduğunu söylüyor.

Teknolojide geldiğimiz son noktada akıllı telefonlarla birçok şey yapmanın mümkün olduğunu görüyoruz. Bilgisayarlarla kıyaslanan akıllı telefonların kullanım süresinin ciddi bir şekilde arttığını dile getiren uzmanlar sıvı teması sonucu telefonun ısındığını ve bu ısınmadan kaynaklı pil ömrü azalmasının yaşandığı belirtiliyor. Sıcak havalarda telefonları daha fazla ısındığı aşikar. Bununla beraber telefonla yaptığımız ekstra uygulamalarda telefonun daha fazla ısınmasına ve pil tüketiminin hızlı bir şekilde artmasına neden oluyor.

Son yıllarda birçok yerde patlayan batarya haberleri oldukça revaçta. Bunun başında telefonların sürekli kullanımı ve bununla beraber gelen ısınma sorunu geliyor. Sıcak bölgelerde yaşayan insanların akıllı telefon kullanımını gün içresinde biraz daha azaltması gerekiyor. Cep telefonları doğrudan güneşe maruz kalabilecek camın önüne veya masalara bırakılmamalı ve telefon kullanım süresi daha kısa tutulmalı.

Nokia, düğmeye bastı