Pandemi önlemleri bazı virüsleri ortadan kaldırdı

Koronavirüs kabusu

Uzun bir süredir devam eden pandemi önlemleri bazı virüsleri bitirmeyi başardı. Uzmanlar konu ile ilgili sevindirici detaylara yer verdi. Hadi gelin bunlara birlikte göz atalım.

Hem Türkiye’de hem de dünyada devam eden koronavirüs önlemleri ile birlikte bazı olumlu gelişmeler yaşanıyor. Özellikle bazı hastalıkların geri planda kalmaya başladığı görülüyor. Sürekli maske kullanımı ve dezenfektan spreyin hayatımızda bulunması önemli ölçüde koruma sağlıyor.

Koronavirüsten korumak için kullanılan tüm ekipmanlar aslında diğer virüs türlerinden de koruyor. Böylece insanlık için tehlikeli görülen mikroplar ortadan kalkıyor. Sağlık alanında önemli bir yere sahip olan Sağlık bilimleri dergisi konu ile ilgili makale yayınladı.

Pandemi önlemleri bazı virüsleri tamamen temizledi

Bilimsel çalışmalar sonucunda Covid-19 virüsü ile ilgili getirilen kısıtlamaların iki farklı grip çeşidini önlediği ortaya çıktı. Bilimsel çalışmalarla kanıtlanan bu yeni makale insanlar için tehlikeli olan bazı grip enfeksiyonlarına odaklandı.

pandemi önlemleri bazı virüsleri

H3N2 ve Influenza B virüs türleri şu an için alınan önlemler ile birlikte ortadan kalkmış oldu. Bilimsel veri tabanları tarandığında 12 ayda 2 virüs tipinde hiç vaka olmadığı ifade edildi. Hatta H3N2 virüsü neredeyse tamamen bitmiş olabilir. Böyle bir durumda gribe neden olan önemli bir virüs türü ortadan kalktı.

Tinder koronavirüs mücadelesinde kullanılacak: Flört uygulamaları aşı sürecini destekleyecek

Grip vakalarında azalma olduğunu Dünya Sağlık Örgütü bile açıkladı. Onlara göre ölene kadar konu ile ilgili belgeler ortaya çıksa bile yine de dikkatli olmak gerektiğini ifade etti. Dünyanın sadece bazı bölgelerinde bu grip türüne rastlanmaması ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. Peki sizce Covid-19 önlemleri devam ettirilmeli mi?