Hackerlar Microsoft kullanıcılarına saldırıyor işte detaylar

bilgisayar optimizasyon programları

Son zamanlarda kendisini iyice belli eden hackerlar, Microsoft kullanıcılarına saldırıyor. Hadi gelin hacklenme hikayesinin detaylarına birlikte bakalım.

Pandemi dönemiyle birlikte sayıları iyice artan Hackerlar, Microsoft kullanıcılarına saldırıyor. Bu şirketin ürettiği Windows gibi platformlar başta olmak üzere neredeyse her konuda yoğun bir baskı var. Ayrıca dünya genelinde çok fazla Microsoft kullanıcısı olması, saldırganların daha fazla dikkatini çekiyor.

Bu defa yapılan saldırılarda, çok önemli pozisyondakilerin bilgileri alındı. ABD ve Avrupa merkezli şirketlerde çalışan bazı kişilerin Microsoft 365 giriş bilgileri alındı. Bu bilgiler oldukça yüksek bir miktarda bazı web sitelerinde satıldı.

Microsoft bilgileri büyük tehlike altında

Pandemi süreci ile birlikte hacker faaliyetlerinde önemli bazı artışlar yaşandı. Herşeyin dijital dünyaya taşınması ile birlikte bazı bilgiler de iyice dijitalleşti. Bu sayede milyonlarca kişinin verileri de dijitale taşınmış oldu.

Hackerlar Microsoft kullanıcılarına saldırıyor

Şirketlerin yapmak istediği projeleri ve veri altyapıları, yine bazı dijital platformlarda sakladığı biliniyor. İşin kötü tarafı, bazen o kadar düşük güvenlik önlemleri alınıyor ki hackerların çok fazla uğraşmasına gerek kalmıyor. Bu tür Microsoft hesap bilgileri internet üzerinden 100-1500 dolar arasında satışa sunuluyor.

Bu nedenle her ne olursa olsun güvenlik uzmanlarının ne söylediğine mutlaka bakmak lazım. Siber güvenlik alanında uzun süredir çalışan kişiler, genellikle 2 faktörlü doğrulama öneriyor. Bu sayede şifreleriniz çalınsa bile cep telefonunuza mesaj gelmeden giriş yapılamaz.

Sizce Microsoft yeterince güvenlik önlemi alıyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.