Oyuncuların İlginç Araştırması!

Youtube

Popüler video paylaşım sitesi YouTube kanalı aracılığıyla büyük bir izleyici kitlesine sahip olan The Yogcast ve PC oyun perakendecisi Green Man Gaming beraber gerçekleştirdikleri ankette ilginç sonuçlar elde etti.

Youtube

13-21 yaş aralıklarında yaklaşık 65.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen anketteki sorular kullancıların eğlence eğilimlerine yönelik sorulardan oluşuyordu. Anketin sonuçları ise beklenilenden oldukça ilginç çıktı.

Seksenli gençlerin sürekli aptal kutusu olarak nitelendirilen televizyonlardan gözlerini alamaması bugünlerde yıldızı sönmüş durumda. Ankete katılım gösteren kullanıcıların yüzde 50’sinin haftalık televizyon izleme zamanı bir saatten az. Katılımcıların yüzde 23’nün ise hiç televizyon izlemediği görülüyor.

Milenyum çağının genç evlatları olarak görülen bu kişiler izleme organı olarak internet seçmiş durumda ve bu kanal aracılığıyla eğlence ve oyun yayınlarını izledikleri belirtiliyor. Ayrıca anket sonuçlarına göre katılımcıların büyük bir çoğunluğu haftada en az 3,5-7 saat arasında oyun oynuyor.

Tüm bunlar göz önüne alındığında televizyonun her geçen gün izleyici kaybettiğini ve internet temelli çalışan kanalların yükselen oranlarını görebiliyoruz. Bariz bunlar arasında en başarılı olanı ise YouTube.

Aşağıdan ankete ait istatistikleri inceleyebilirsiniz;

yogcast-istatistik