Oyun oynamak yasaklandı! İşte sebebi!

bulut oyun 2

Çin’de hükümet kararı ile çevrimiçi oynanan oyunlara saat kısıtlaması getirilirken, çocuklar dolandırıcıların odak noktası haline gelmiş durumda.

Oyun oynamak yasaklandı! İşte sebebi! Oyun ve ekrana olan bağımlılığını azaltmak adına bir dizi kararlar alan Çin Hükümeti, 18 yaş altındaki bireyler ile ilgili çeşitli sınırlamalar getirmişti. Bunlardan biri ise, 18 yaş altındaki bireylerin Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri sadece 1 saat çevrimiçi oyun oynayabiliyor olması.

bulut oyun 2

Bu karara göre gençler haftada sadece 3 saat çevrimiçi oyun oynayabilmekte. Saat kısıtlamasına uymak istemeyen bireyler dolandırıcıların hedefi haline geliyor. Yetkililer, daha fazla çevrimiçi oyun oynama vaadiyle kandırılan birçok kişi olduğu belirtildi.

Microsoft, oyun akış cihazıyla 'yeni bir yaklaşım' benimseyecek

Oyun oynamak yasaklandı! İşte sebebi!

Yayınlanan raporda 2022 yılı içerisinde tespit edilen 12.000 çocuk dolandırıcıların tuzağına düşmüş durumda. Sosyal medya uygulamaları üzerinden iletişime geçen dolandırıcılar, oyun kısıtlamasının kalkacağı yönündeki vaatlerini ilettikten sonra bunun karşılığında 3.800 Yuan ( Yaklaşık olarak 12 bin 100 TL ) istiyor.

Sony bir oyun koruma ekibi kuruyor

Bu vaade inanan 18 yaş altındaki gençler ise ebeveynlerinin telefonlarından istenilen miktarı bu kişilere gönderiyor. Ancak ödeme yapıldıktan sonra gençlerin istedikleri kısıtlamanın kalkması, sürenin uzaması gibi bir durum söz konusu olmuyor.  Birçok gencin bu şekilde dolandırıldığı gelen haberler arasında.

Bir başka dolandırıcılık yönteminin ise; oyun içerisinde ücretsiz kostüm ve araç gereç alımları olduğu ifade ediliyor. Bunun yanı sıra dolandırıcıların, gençlerin yasa dışı eylemde bulunduklarına inandırarak para talep ettikleri de biliniyor. Bu dolandırıcılık yöntemine kanan kişiler de maalesef azımsanacak kadar az sayıda değil. Özellikle yaz aylarında dolandırıcılık vakalarının tavan yaptığı raporun en vurucu noktalarından birisi olarak öne çıkıyor.

Instagram TikTok’a benzeme sevdasından vazgeçmiyor