Oyun fiyatlarına zam gelmesi an meselesi

ps store

Döviz kurlarındaki artış sonrası Türkiye’deki oyun fiyatları global anlamda ucuz kalmaya başladı. Peki zam gelecek mi? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Oyun fiyatlarına zam gelmesi an meselesi. Malum artık oyun fiyatlarının iyiden iyiye dijitale kaydığını söylememiz gerekiyor. Geçmişte oyunlar kutulu olarak satıldığı için küresel fiyatlar bizi çok fazla ilgilendirmiyordu. Fakat artık Amerika’da yaşayan biri bile basit bir hesap açma işlemiyle oyunlarını Türkiye fiyatları üzerinden satın alabiliyor.

Peki bu gerçekten avantajlı bir durum mu? Malum yeni nesil oyunların fiyatları 60 dolar olarak lanse edilmişti. ABD’de 60 dolara satılan oyunlar Avrupa’da ise 600 euro’dan satılıyor. Türkiye’de ise uzun bir süredir 500 ile 650 TL’lik fiyat bantlarında satılıyor.

Bu fiyatlar normalde Avrupa ve ABD fiyatlarına göre yüksekti. Ta ki döviz kurlarında ani ve yüksek artışlar yaşanana kadar.

PS Plus Ekim oyunları belli oldu

Oyun fiyatlarına zam gelmesi an meselesi

Kısa bir süre öncesine kadar dolar 8.5 TL seviyesinden işlem görüyordu. Fakat bir anda fiyatı 11 TL’nin üzerine çıktı. Aynı şekilde euro’da önemli bir oranda yükseldi. Hal böyle olunca Türkiye’deki oyun fiyatları dolar bazında ucuzlamış oldu.

Yani şu anda Türkiye’deki oyunlar döviz bazında Avrupa ve ABD’den daha ucuz. Hal böyle olunca oyunlara zam gelip fiyatların dengelenmesi de kaçınılmaz olabiliyor. Keza bunu daha önce de yaşamıştık. Yine de bekleyip göreceğiz.

Squid Game yönetmeninden şaşırtıcı açıklama