Oyun akışı izleyici sayısında düşüş gözlemlendi

Oyun akışı izleyici sayısında düşüş gözlemlendi

Canlı akış ortamına ilişkin en son Streamlabs ve Stream Hatchet raporuna göre, Twitch, YouTube Gaming ve Facebook Gaming’de oyun akışı izlenen saat sayısı geçen yıl önemli ölçüde düştü. İşte tüm detaylar.

Oyun akışı izlemek son yıllarda oldukça popüler hale gelmiş durumda. Ancak görünüşe göre artık insanlar bununla pek ilgilenmiyor. Nisan ve Haziran ayları arasında üç platformdaki yayıncılar 273 milyon saat canlı sundu. Bu, 2021 yılının ikinci çeyreğine göre yüzde 19,4 ve önceki çeyreğe göre yüzde 12 düştü. İzleyiciler, son çeyrekte üç platformda 7,36 milyar saat boyunca yayınları izledi. Bu, yıldan yıla yüzde 18,1’lik bir düşüş demek. Önceki çeyreğe göre yüzde 8,4’lük bir düşüş söz konusu. Her üç platformun da yavaşlaması, insanların pandemi ile ilgili nedenlerle geçen yıla göre dışarıda daha fazla zaman geçirmesi durumu söz konusu olabilir.

Oyun akışı izleyici sayısında düşüş gözlemlendi

Twitch, izlenme saatlerinin yüzde 76,7’si (5,64 milyar) ve akış saatlerinin yüzde 92,7’si (204,2 milyon) ile pazar payının yüzde 76,7’si ile hala üç platform arasında açık ara en büyük oyuncu. Bu rakamlar 2021 yılının ikinci çeyreğine göre yüzde 13.4 ve yüzde 16 düştü. Platformda yayınlanan benzersiz kanal sayısı da yaklaşık 2 milyon azalarak 9,6 milyona düştü. Ancak Twitch’in Just Chatting kategorisi güçlenmeye devam ediyor. Platformda izlenen saatler, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 artarak, kategoriye şimdiye kadarki en yüksek izleyici sayısını verdi. Ardından en çok izlenen kategoriler Grand Theft Auto V (465 milyon saat) ve League of Legends (464 milyon) oldu.

YouTube Oyun görüntülemesi aslında önceki çeyreğe göre sabit kaldı, ancak 2021’in ikinci çeyreğinden yüzde 13,1 düşüşle 1,13 milyar saate düştü. Yayınlanan toplam saat, yıllık yüzde 9,6 düşüşle 8,05 milyona düştü. Facebook Gaming de oyun akışı izlemede sorun yaşıyor. Meta’nın yaratıcıları mahkemeye verme çabalarına rağmen, rapora göre daha büyük bir düşüş yaşadı.

Kuo: “Apple VR/AR gözlüğü Apple’ın iPhone’dan sonraki en büyük hamlesi”