Otomotiv devi içten yanmalı motorlara veda ediyor!

Renault Covid aşısı olanlara indirim yapacak

Ünlü otomotiv devi olan Renault, içten yanmalı motorlara veda edeceği tarihi açıkladı. İşte detaylar!

Ünlü otomotiv devi içten yanmalı motorlara veda ediyor! Yavaş yavaş markaların içten yanmalı motor üretimini azalttığı bir döneme giriyoruz. Özellikle elektrikli araçların çoğalmasıyla beraber yeni bir otomobil devrimini yaşıyor olacağız. İşte tüm markaların bu devrime hazırlandığına şahit oluyoruz. Ülkemizde de en çok satış yapan otomobil üreticilerinden birisi olan Renault da içten yanmalı motorlara veda edeceği tarihi açıkladı. İşte detaylar!

Ünlü otomotiv devi içten yanmalı motorlara veda ediyor!

Renault CEO’su olan Luca de Meo tarafından yapılan açıklamaya göre Renault 2030 yılından itibaren Avrupa’da içten yanmalı motora sahip araç üretmeyecek. Ancak her ülkede elektrikli şarj istasyonlarının yaygınlaşmamış olmasından dolayı şirketin bu ülkelerde benzinli motorları kullanmaya devam edeceği de gelen bilgiler arasında. TOGG ile beraber ülkemizdeki elektrikli şarj istasyonlarının 2030 yılına kadar yaygınlaşacağını öngörmek zor değil. Bu bakımdan marka açıkladıkları tarihten itibaren ülkemizde de sadece elektrikli otomobil satışı yapabilir.

otomotiv devi içten yanmalı motorlara veda ediyor

Dacia’nın elektrikli otomobil konusundaki politikası hakkında da çeşitli haberler var. Buna göre Dacia markasının altında çıkacak olan elektrikli otomobil sayısı da kademeli olarak artacak. Fakat markanın içten yanmalı motorlara hemen veda etmek gibi bir niyeti yok. Bu da demek oluyor ki elektrikli otomobiller tamamen yaygın hale gelene kadar Dacia benzinli araçlar üretmeye devam edecek. Dizel otomobillerin ise 2030 yılında hala üretiliyor olmaları zor bir ihtimal.

Samsung, MRAM teknolojisini kullanan dünyanın ilk şirketi oldu