Otomobil fiyatları düşmeye başladı

Otomobillerde ÖTV fiyatları

İkinci el otomobil piyasasındaki fiyatlar nihayet aşağı doğru hareketlendi. Satışlardaki durgunluktan ötürü satıcılar fiyat kırmaya başladılar. İşte tüm detaylar.

Otomobil fiyatları düşmeye başladı! Peki neden? Ne oldu da ikinci el otomobil piyasasındaki fiyatlar birden düşmeye başladı.

Aslında bu durumun sebebi gayet basit. Piyasa artık durma noktasına gelmiş durumda. Ekonomi tarafında işler iyi gitmezken otomobiller için istenen uçuk saçma meblağlar alıcıları yıldırmış durumda. Hal böyle olunca da piyasanın hareketlenmesi için fiyatlar direkt olarak aşağı yönlü harekete geçti.

Peki bu fiyat düşüşü ikinci el otomobil pazarına nasıl yansıdı? Özellikle bazı otomobillerin fiyatlarında önemli düşüşler olduğu gözlendi.

İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş yaşanmayacak

İkinci el otomobil fiyatları da düşüşe geçti

Bu düşüşün baz modellerde olduğunu da belirtelim. Özellikle 200 bin TL ile 250 bin TL arasında bir otomobil almayı düşünüyorsanız fiyatların düştüğüne kendiniz de şahit olabilirsiniz.

Öte yandan fiyat düşüşleri özellikle 100 bin TL altındaki otomobilleri neredeyse hiç etkilemedi. Çünkü hali hazırda 100 bin TL altına alabileceğini çok fazla otomobil bulunmuyor..

Eğer şu aralar yeni bir otomobil almayı düşünüyorsanız doğru zaman olabilir. Çünkü önümüzdeki süreçte kurların yükselmesi ile birlikte fiyatlar tekrardan artabilir. Elbette fiyatların artmasıyla birlikte piyasa bir kez daha durağan bir döneme girecektir.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Hala sıfır otomobil fiyatları 250 bin TL’nin üzerinde seyrediyor. Dolayısıyla o tarafta fiyatların çok düşmediğini söyleyebiliriz.

Toyota Yaris fiyatıyla Golf’e rakip oldu!