Ormanda Drone Yarışları Yaygınlaşıyor

Dünyadaki drone sahipleri kendilerine yeni bir heyecan buldular ve bu heyecan giderek yayılıyor: Drone yarışları.

maxresdefault[1]

Drone’ların, ağaçlar arasındaki özel parkurlarda yarıştırılmasıyla yaşanan müsabakalar o kadar ilgi görüyor ki, İngiltere’de bu yarışlar için bir lig kurulmuş durumda. Yeni bir tür Off-Road motor yarışı sınıfı olarak lanse edilen drone yarışları, kullanıcıların dijital bir gözlükle Drone üzerindeki kameraya bağlanması sayesinde, uzaktan kontrol yöntemiyle yapılıyor.

Drone sahipleri drone’larını geliştirmek ve daha iyi manevra yapacak, daha hızlı gidecek, daha çevik olmasını sağlayacak her önlemi almakla yükümlü. Dolayısıyla, yarışlar aslında, en iyi drone mühendisleri arasında bir rekabete dönüşmüş durumda. Elbette bu drone’ları, piyasada hazır paket olarak satılan pahalı markalı drone’lardan değil, her türlü modifikasyona izin veren çok esnek tasarıma sahip özel drone’lar, hatta bazıları özel üretim araçlar olarak dikkat çekiyor.

Drone yarışlarının bu hızla yaygınlaşması ve ilgi görmesi halinde, yeni bir tür motor sporu olarak dünya çapında kabul görmesi ve resmi federasyonlarının kurulması da bekleniyor.

İngiltere’deki yarışlardan bir örneği, aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

 

Öyle veya Böyle Müzik Dinleyebileceğiniz Online Müzik Servisleri