Drone Savaşları ESPN’de Başlıyor!

ESPN

ESPN 3’te bir saatlik bir programla,  bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen Drone Savaşları başlıyor!

Drone’lar hayatımıza gireli çok uzun bir süre olmadı; ama çoktan spor ve eğlence aktivitesine dönüştüler. Uluslararası Drone Yarışları Birliği / International Drone Racing Association (IDRA) dünyaca ünlü spor kanalı ESPN ile işbirliğine gittiklerini duyurdu. Yarışların ilki bu Ağustos’ta, New York’ta düzenlenecek 3 günlük bir etkinlikte gerçekleşecek. Ve tüm etapları ESPN 3 kanalında canlı olarak yayınlanacak.

Şimdilik son derece niş bir kitleye hitap eden ve özellikle ülkemizde kısıtlı sayıda kullanıcının tutkusu haline gelen Drone’ların, ilerleyen dönemlerde cep telefonları gibi yaygınlaşacağı şimdiden öngörülüyor. Evinize kargo bırakandan, selfie çekene, görme engelli kişilere yardım edenlerden, profesyonel video çekiminde kullanılanlarına kadar pek çok çeşiti olan Drone’ların yartıştırılması, ESPN3 kanalında canlı olarak yayınlanarak tarihe geçecek. Bu durum işin federasyonu kadar, Drone sahipleri için de teknolojinin geleceğini belirleyecek önemli kilometre taşlarından biri. Kimse ilerleyen dönemlerde Drone yarışlarından bir NASCAR ya da Formula 1 markası çıkmayacağını iddia edemez.

Hali hazırda YouTube’da pek çok amatör ve profesyonel Drone yarışçısı, yarışlarının videolarını milyonlarca insanla paylaşarak yayınlıyor. Hatta geçtiğimiz Mart ayında, World Drone Prix adı verilen ve Dubai’de düzenlenen bir Drone yarışında, İngiliz bir genç birinci olarak 250.000 dolar ödül kazanmıştı. Tıpkı eSpor gibi milyonlarca dolarlık bir pazara ulaşması beklenen Drone yarışları, video streaming teknolojisinin gelişmesi ve 360 derecelik VR başlıklarla çok daha ilgi çekici bir seviyeye gelecek.

Geleceği yakalamayı başaran ESPN Network’ü, kendi kanalı ESPN3’te IDRA’nın New York’ta düzenlenecek “National Drone Racing Championships” yarışlarını ve yine bu sene Hawaii’de düzenlenecek Drone World Championships’in tüm etaplarını canlı yayınlayacak. Türkiye’nin bu alanda da eSpor platformunda olduğu gibi, uluslararası düzeyde başarı sağlayan müsabıklar çıkarıp çıkaramayacağını zaman içinde göreceğiz.

13 Milyon $ Toplayan Coolest Projesinde Büyük Kriz