Oreo’lu Nokia 9 Benchmark’ta Gözüktü

nokia 8 flagship product photos hero 8

Nokia 8’in ardından büyük ekranlı alternatifini piyasaya sürmek isteyen Nokia, Nokia 9 adlı modelini Android 8 Oreo ile birlikte piyasaya sürebilir.

Bu sene Microsoft’tan tamamen bağımsız hale gelerek hemen hemen her şeye sıfırdan başlayan Nokia, Android’li telefonları için çalışmalarına son sürat devam ediyor. Geçtiğimiz ay tanıtılan 5.3 inçlik Snapdragon 835’li Nokia 8’in ardından daha büyük ekranlı bir alternatif için girişimler başladı.

Nokia 9 olarak tanıtılacağını düşündüğümüz phablet model, Nokia 8’in özelliklerine benzer özellikler taşıyacak. Ekran boyutu konusunda da henüz net bir bilgiye sahip değiliz. Öte yandan son çıkan GFXBench’te çıkan bazı bilgiler şimdiye kadar bildiklerimiz konusunda da bizi şüpheye düşürüyor. Biz phablet amiral gemisinin Snapdragon 835 işlemci, 6/8 GB RAM ve 128 GB depolama kapasitesi ile geleceğini tahmin ediyorduk. Fakat testte yer alan bilgilere göre 4 GB RAM ve 64 GB seçeneği baz model olarak karşımızda olacak. Belki de daha fazla depolama ve bellek kapasiteli alternatif de piyasaya sürülebilir, sonuçta test bunu yalanlamıyor.

Ayrıca Nokia 8’in en çok öne çıkan özelliklerinden birisi olan 13 MP Carl Zeiss imzalı çift arka kamera aynı şekilde Nokia 9’da da yer alabilir. Snapdragon 835’li Nokia 8, 599 euro’luk fiyatıyla dikkatini üzerinde toplamıştı. Büyük ekranlı modelinse 749 euro’dan yıl sonunda (kasım veya aralıkta) satışa çıkacağı konuşuluyor.


Yorumlar kapatıldı.