Android Oreo Alacak Nokia Modelleri Belli Oldu

nokia 8 ZEISS

Android’in 8.0 sürümü Oreo çıkış yaptığından beri kullanıcılar destek alacak modelleri merak ediyor. Nokia cephesindeki gelişmeler belli oldu.

Nokia’nın uzun süre sonra Android’e giriş yapması piyasaya yeni bir hareket kattı. Hiç şüphesiz ismiyle ciddi bir rakip olan Finli şirket, Microsoft tarafından mobil bölümünün satın alınmasının ardından zorunlu olarak sessizliğe bürünmüştü. Bu sene HMD Global işbirliği ile ürettiği ilk Android ailesini tanıtan Nokia, son olarak piyasaya sürdüğü amiral gemisi Nokia 8 ile dikkatleri üzerine topladı. Şimdi de Oreo güncellemesiyle ilgili detaylar paylaşıldı.

Firma telefonları 2 yıl sistem güncellemesi sözüyle tanıtmıştı, sözünde duracağını gösterdi. HMD Global’in ürün sorumlusu Juho Sarvikas, Twitter üzerinden durumu netleştirdi. Sarvikas, Nokia 3 de dahil olmak üzere tüm telefonların Android Oreo güncellemesinden faydalanacağını söyledi. Bahsi geçen modeller Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 ve Nokia 8. Yani şirketin yeni nesil tüm Android telefonları.

Öte yandan fiyatıyla dikkat çekici bir konumda olan Nokia 8’in ardından gözler daha büyük ekranlı alternatife döndü. En üst düzey özellikleri ve Carl Zeiss imzalı çift kamerası sayesinde öne çıkan cihazın, benzer özelliklere sahip phablet versiyonunun tanıtılacağı konuşuluyor. Modelin Nokia 9 ismini taşıyacağı ve 6 inç üzeri ekrana sahip olacağı tahmin ediliyor.