Oppo Watch mu, Apple Watch mu ?

Oppo Watch

Oppo Watch duyuruldu! Oppo’nun giyilebilir yeni akıllı saati hem tasarım hem de özellik anlamında tüketicinın beklentisini rahatlıkla karşılıyor.

Oppo’da diğer teknoloji firmaları gibi MWC 2020’de tanıtmayı hedeflediği yeni teknolojik ürünlerini kendi düzenlediği etkinliklerle tanıtıyor. Bu gün Oppo Find X2 ve Oppo Find X2 Pro tanıtıldı. Çinli firma bununla yetinmeyip Apple Watch’a bir hayli fazla benzeyen yeni akıllı saati Oppo Watch’u tanıttı. Akıllı saat 215 dolar ile 325 dolar olmak üzere iki farklı fiyat etiketine sahip.

Oppo Watch‘un 46mm ve 41mm ekran boyutuna sahip olan iki farklı modeli bulunuyor. 46mm’lik (1.9 inç) ekran 473×402 piksel çözünürlüğüne sahip. 1.6 inçlik (41mm) ekran ise 360×320 ekran çözünürlüğüne sahip. Saatin piksel yoğunluğu 326ppi kalınlığı ise 11.35mm.

Qualcomm Snapdragon Wear 2500 işlemci bulunan akıllı saatte yardımcı işlemci olarak Apollo 3 tercih edilmiş. Snapdragon 2500 işlemci 28nm üretim teknolojisi ile geliştirilmiş ve 1.2 GHz hızında çalışan 4 çekirdeğe sahip. Ayrıca cihazda 300mAh’lık bir batarya mevcut. Eğer güç tasarruf modu açık olarak saati kullanmak isterseniz 21 gün boyunca kullanabileceksiniz. Ancak güç tasarruf modunun bazı dezavantajları var. Mesela bu modu açtığınızda her bildirimi alabilirsiniz ancak akıllı saat özellikleri devre dışı kalıyor. Her mod açık olarak saati kullanmak isterseniz cihazı 40 saatte bir şarj etmeniz gerekiyor.

OPPO Find X2 tanıtıldı! İşte özellikleri!

Saatin şarj süresi de etkileyici yanlarından bir tanesi. 15 dakikada %46 şarj edilebilen saat. Bu şarj ile bir günü çıkartabiliyor. Oppo Watch’un yüzde yüz şarj olması ise 75 dakika sürüyor. Saatte dahili sim kart yuvasının bulunmadığını bunun yerine eSim teknolojisine sahip olduğunu belirtelim.

Android’in akıllı saatler için geliştirdiği bir işletim sistemini baz alan Oppo, ColorOS işletim sistemini kullanıyor. Cihaz müzik kontrol etme, egzersiz ve uyku takibi gibi temel özelliklere sahip olacak ancak bunun dışında ne gibi özelliklere sahip olacağı detaylı olarak açıklanmadı.

Oppo Watch’un Fiyatı!

Son olarak 1.9 inç ekrana sahip versiyonun fiyatı 325 dolar, 1.6 inç ekrana sahip versiyonun fiyatı ise 215 dolar olarak açıklandı. Cihazın ülkemizdeki vergi dahil fiyatı ise henüz belli değil. Aşağıda bu saatin tanıtım videosunu bulabilirsiniz.