Oppo Watch EGC Edition geliyor

1599723743 OPPO Watch 3

Oppo, yeni akıllı saat versiyonunu satışa sunuyor. İşte Oppo Watch EGC Edition ile ilgili detaylar.

Oppo kısa bir süre önce ilk akıllı saat modelini global pazarda satışa sunmuştu. Bu saatin daha önce Çin’de satışa sunulan versiyondan önemli bir eksiği bulunuyordu. Bu da EGC yani EKG desteğiydi.

Bilindiği üzere EKG desteği hali hazırda bazı akıllı saatlerde bulunuyor. Fakat bu özelliğin saatte bulunuyor olması kullanılması için yeterli değil. Çünkü EKG özelliğinin kullanılabilir olması için çeşitli sağlık kuruluşlarının onayı gerekiyor.

1599723744 OPPO Watch 2

Örneğin Apple Watch’ta yer alan EKG desteği Türkiye’de ilk etapta kullanılamıyordu. Sonrasında çeşitli sertifikalar alındıktan sonra onay geldi.

Oppo Watch EGC Edition kullanıma sunuluyor

Oppo için de benzer bir durum söz konusu. Çinli üretici EKG özellikli versiyonu zaten Çin’de satışa sunmuştu. Hali hazırda kullanım ve sertifika tarafında da bir sorun yoktu.

Lakin iş global pazara geldiğinde durum biraz daha değişiyor. Pek çok ülkenin farklı bir sertifika yapısı var. Dolayısıyla sadece 1 sertifika almak tüm pazarlarda bu özelliği etkin hale getirmiyor. Oppo’nun EKG özelliğini aktif halde kullanabilmesi için saati satışa sunduğu hemen hemen tüm ülkelerde ilgili sertifikaları alması gerekiyor.

Buna rağmen saat 24 Eylül’de satışa çıkacak. EKG özelliğinin ne zaman kullanılabilir olacağı ise farklı bir soru işareti. Yine de bekleyip göreceğiz.

realme Narzo 20 Pro iştah kabartan özelliklerle geldi