Oppo Reno 5G ilk sertifikasını aldı

oppo 5g

Oppo’nun 5G destekli ilk modellerinden biri olan Reno 5G, yakında satışa sunulacak. Çinli üretici Oppo Reno 5G için Avrupa’dan ilk sertifikasını da aldı. İşte detaylar.

Bu yıl mobil internet alanında önemli bir adım atılacak. Dünyanın pek çok yerinde, pek çok operatör, kullanıcılarına 5G hizmeti sunmaya başlayacaklar. Elbette bu hizmetten yararlanabilmek için 5G destekli bir akıllı telefona da sahip olmanız gerekiyor.

Hayli hazırda satışta olan 5G destekli model sayısı çok kısıtlı. Muhtemelen 2019 yılında bu segmentteki model sayısında önemli bir artış olacaktır. Fakat bu teknolojinin henüz çok yeni olması ve maliyetinin fazla olması, kullanıcılar için önemli bir eksi. Çünkü 5G destekli modellerin fiyatı, 4G’li modellere nazaran hayli yüksek.

Oppo Reno 5G Avrupa’da da satışa sunulacak

Şimdiye kadar Samsung, LG, Xiaomi ve Huawei gibi üreticiler 5G destekli modellerini duyurdular. Nitekim bu üreticilerin arasına Oppo da dahil oldu. Oppo’nun önümüzdeki günlerde tanıtacağı yeni modeli Reno, 5G destekli bir versiyona da sahip olacak.

Oppo Reno 5G, Avrupa’da da satışa sunulacak. Zira Çinli üretici bu modeli için gerekli sertfikayı geçtiğimiz gün aldı. Oppo Reno 5G, Sporton tarafından test edildi ve CTC’den 5G CE sertifikasını almayı başardı.

Oppo Reno 5G, n78 bandını kullanacak. Avrupa’da bu bandı kullanacağını açıklayan operatörler ise şu şekilde; Orange, Telecom Italia, British Telecom ve Deutsche Telekom. Muhtemelen bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacaktır.

İşte Huawei P30 Pro’nun video performansı