Oppo Reno 5 özellikleri ile karşımızda

530945

Çinli Oppo’nun önümüzdeki aylarda tanıtacağı Oppo Reno 5 ailesi hakkında ilk bilgiler geldi. İşte telefonun bilinen tüm özellikleri.

Oppo, Haziran ve Temmuz aylarında Reno 4 ve Reno 4 Pro akıllı telefonunu piyasaya sürmüştü. Lansmandan bu yana tam bir yıl bile geçmedi. Şimdi ise Çinli akıllı telefon üreticisi halefi üzerinde çalışmaya çoktan başlamış görünüyor. Oppo Reno 5 olarak isimlendirilecek olan cihaz, geçen hafta TENAA listesinde resmen göründü.

Bugün ise tam bir hafta sonra, cihaz tekrar TENAA listesinde göründü ancak bu sefer daha fazla bilgi ile karşımıza çıktı. Artık TENAA belgesindeki ekli fotoğraflarla birlikte özellikleri de görmüş oluyoruz.

OPPO Reno 5 nasıl olacak?

Listeye göre Reno 5, PEGM00 ve PEGT00 model numarasını taşıyor. Cihaz, 6.43 inçlik bir AMOLED panele sahip olacak ve arka tarafında dörtlü bir kamera modülü ile gelecek. Bu kurulum, 8MP lens ve iki 2MP sensörle eşleştirilmiş 64MP birincil sensöre sahip olacak. Ne yazık ki, kamera kurulumuyla ilgili daha fazla bilgi yok.

Cihaz, 65W hızlı şarj sayesinde kolayca bataryayı doldurulabilen, içinde yer alan 4.300 mAh pil ile çalışacak. Bir önceki nesil Reno 4’ün de aynı şarj yeteneklerine sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Cihaz, kutudan çıkar çıkmaz Android 11 üzerinde çalışacak ve bunu yapan ilk Oppo akıllı telefon olacak. Ekteki resimlere baktığımızda, çentikli, delikli bir kesik mi yoksa tam ekran bir ekran paneline mi baktığımızı söylemek zor.

Arkada, bir LED flaşla birlikte tüm sensörleri barındıran dikdörtgen dörtlü modülü görebiliriz. Açma / kapatma tuşu sağ taraftayken sol taraftaki ses düğmelerini görebilirsiniz.

Oppo Reno 5

Adından da anlaşılacağı gibi Reno 5 ayrıca 5G bağlantı desteği ile gelecek. TENAA listesinin düz ekran olduğunu düşündüğümüzde, normal Reno 5 akıllı telefonuna baktığımızı belirtmekte fayda var. Reno 3 Pro ve Reno 4 Pro’nun kavisli bir ekran paneli kullanılmıştı. Ancak bu panel sadece Reno 5 Pro modelinde yer alabilir.

Xiaomi Mi 10 için Android 11 çıktı

Reno 5, tüm özellikleri ve resimleri sergileyen TENAA listesine girerken, cihaz resmi lansmana yaklaşıyor olabilir. Eğer bu doğruysa, önümüzdeki günlerde daha fazla liste ve sızıntı beklemeliyiz.