OPPO küresel satışları artırmak istiyor! Şirket büyük oynuyor

OPPO küresel satışları

Bundan kısa bir süre önce bahsi çok geçen OPPO küresel satışları, Reno4 modeli ile birlikte yeniden zirveye çıkabilecek. 

Henüz çok dar bir alanda top koşturan Oppo küresel satışları, NBTC’nin paylaştığı verilere göre kısa süre içerisinde çok daha geniş bir alana yayılacak. Böylece Samsung ve Huawei gibi şirketlere büyük bir rakip gelmiş olacak. Türkiye’de de akıllı telefon piyasasına uygun fiyatlarla gelen OPPO, daha şimdiden çok önemli başarılar yakaladı. Firma şu anda sadece orta segmentte başarı olurken amiral gemileri için bekliyor.

Oppo 5G altyapısına yoğunlaşmaya başladı

Oppo firmasının en çok güvendiği akıllı telefonu hiç şüphesiz Reno4 serisi. Henüz nasıl bir başarı yakalayacağı kesinleşmeyen bu cihaz ile birlikte, muhtemelen 5G altyapısına daha fazla yoğunlaşacak. Fakat bu konuda çok önemli bir problem daha var. Dünya genelinde 5G pek tercih edilir değil.

OPPO küresel satışları

Özellikle de Türkiye gibi pazarlar henüz 5G altyapısına sahip değil. Bu durum firmanın daha az bölgede satış yapmasına neden olacak. Hedef olarak küresel modeli benimseyen firma, ne yazık ki bunu uygulamaya geçirmekte zorlanabilir. Hatta hatırlayacağınız üzere şirketin Hindistan pazarı için 5G içerikli reklam yapması alay konusu olmuştu. Hindistan da, bu bağlantıyı kullanamayan ülkelerden birisi.

Lexus RX SUV Türkiye’de satışa sunuldu! İşte fiyatı

Huawei, Apple ve Samsung gibi şirketlerin at koşturduğu akıllı telefon pazarında bütün yenilikleri bu firmalar yapıyor. Oppo her ne kadar kendisini 5G altyapısı ile daha çok ön plana çıkarmaya çalışsa bile, ne yazık ki bu pek kolay olmayacak. Yine de Reno4 serisini görmeden konuşmak biraz aceleci bir tavır olabilir. Firmanın şimdilik yonga setleri gibi daha farklı donanımlara yönelmesi bekleniyor. Sizin Oppo akıllı telefonları hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.