OPPO ilk katlanabilir modeli Find N ‘i tanıttı

 OPPO Find N

Dört yıllık Ar-Ge ve altı nesil prototip çalışması sonucunda geliştirilen OPPO Find N , gelişmiş bir katlanma deneyimi yaşatmak için en yeni teknolojileri ve benzeri görülmemiş kaliteyi bir araya getiriyor.

OPPO Find N , katlanabilir bir akıllı telefonun iç ekranında ilk kez yatay bir oran kullanıyor. Kullanıcıların sürükleyici 7,1 inç iç ekran ve 5,49 inç dış ekran arasında sorunsuz geçiş yapması için daha iyi bir kullanım dengesi sunuyor. Bu ekran, boyut veya kullanılabilirlikten ödün vermeden eksiksiz bir akıllı telefon deneyimi yaşatıyor.

 OPPO Find N

İç ekran 8.4:9 en boy oranına sahip ve doğrudan yatay modda açılıyor. Böylece kullanıcılar cihazı tekrar döndürmek zorunda kalmadan video izleyebiliyor, oyun oynayabiliyor veya kitap okuyabiliyor. Katlandığında sahip olduğu 18:9 en boy oranı ise tek elle kullanımı kolay bir ekranla kullanıcılara eksiksiz ve alışılmış bir akıllı telefon deneyimi sunuyor.

 OPPO Find N

Esnek Menteşe

OPPO Find N’deki Esnek Menteşe, 136 adet bileşeni 0,01 mm’ye varan aşırı hassaslıkta bir araya getiriyor ve menteşenin insan vücudundaki eklemler kadar sorunsuz çalışmasını sağlıyor. OPPO’nun benzersiz su damlası menteşe tasarımı, katlanabilir cihazlardaki bazı büyük sorunları çözüme kavuşturuyor. Bu tasarım, ekrandaki katlama açısını genişletiyor ve ekran katlandığında bir tampon görevi görüyor. Katlama sonuncuda oluşan iz ise TUV’ye göre diğer cihazlarla karşılaştırıldığında %80’e kadar daha az fark ediliyor. Bu tasarım, katlandığında ekranlar arasındaki boşluğu da pratik olarak ortadan kaldırıyor, daha bütünleşmiş bir görünüm sunarken iç ekranı çizilmelere karşı daha iyi koruyor.

 OPPO Find N

FlexForm Modu

Gelişmiş Esnek Menteşe içindeki kam ve yay, açıldığında 50 ile 120 derece arasında herhangi bir açıda, cihazın serbestçe durabilmesini sağlıyor. Katlanan ekrandan güç alan bir dizi yazılım özelliğiyle birlikte OPPO Find N’deki FlexForm Modu, kullanıcıların cihazı çok çeşitli kullanım senaryolarına uyarlanabilmesine imkan tanıyor.

Kamera

Yüksek kalitede fotoğraflar ve videolar için amiral gemisi düzeyinde üçlü kamera kurulumuyla donatılan OPPO Find N, 50 MP Sony IMX 766 ana sensör, 16 MP ultra geniş lens ve 13 MP telefoto lensin yanı sıra hem iç hem de dış ekranda selfie kameralarına sahip. Yeni form ile FlexForm Modu birbirine uyarlayan OPPO Find N, katlanabilir yapıdan tam olarak yararlanmak için, kullanıcıya göre özelleştirilebilen yazılım sayesinde, yenilenmiş bir kamera deneyimi sunuyor.

 OPPO Find N

Performans

OPPO Find N, 12 GB’a kadar LPDDR5 RAM, 512 GB UFS 3.1 depolama ve Qualcomm Snapdragon 888 Mobil Platformu ile donatıldı. Büyük 4.500 mAh pili, tüm günü geçiren pil ömrü sunarken, 33W SUPERVOOC Hızlı Şarj ise 30 dakikada %55, 70 dakikada %100 şarj edecek şekilde optimize edildi. Ayrıca 15W AIRVOOC kablosuz şarjı (standart Qi ile uyumludur) ve 10W ters kablosuz şarjı destekleyen OPPO Find N, yandaki güç düğmesine eklenmiş bir parmak izi okuyucusuna sahip. OPPO Find N, daha gerçekçi ses sunmak için çift hoparlör sistemi ve Dolby Atmos desteği ile geliyor.

Yapay zeka Megatron endişe verici açıklamalar yaptı