Oppo, ColorOS 13’ü 18 Ağustos’ta tüm dünyada piyasaya sürecek

s23

Oppo, en yeni kaplaması ColorOS 13’ü 18 Ağustos’ta tanıtacak. Bu tarih ayrıca tüm dünyada da piyasaya sürülecek tarih olacak.

Oppo, yeni kaplamanın Android 13’te temel güvenlik ve gizlilik özelliklerini içereceğini söylüyor. Bu, Android 13 için de Oxygen OS 13’ün piyasaya sürülmesinden sonra geleceğini belirtelim. Yeni sürüm ile beraber kullanılabilirlik, düzen ve işlevsellik ön plana çıkacak. 

Oppo

Şirketten yapılan açıklamada Color OS 13’ün tamamıyla yenilenmiş bir tasarımla geldiğini ve Oxygen OS 13’e benzer kullanıcılara pratik, pürüzsüz ve rahat bir deneyim sunacak. Firmanın cihazlarında yeni Android 13 dış görünümünün benzeri olacak herhangi bir özellik henüz yok. Find N ve Find X5 Pro’nun her ikisinin de yeni cilt için karışımda olması bekleniyor. Her iki cihaz da Android 13 beta programının bir parçasıydı. Reno 8 serisinin Color OS 13’e yükseltme yapabileceğine dair söylentilerin olduğunu söyleyelim.

Lansman ile beraber sürüm hakkındaki detaylar da ortaya çıkmış olacak. Lansmanda yazılımı alacak cihazların yörüngesini de öğreneceğiz. Henüz hiçbir özellik belirtilmemiş olsa da, bellenimin küresel kullanılabilirliği hemen başlayabilir. Sıralı bir sürüm onaylanırsa, yükseltmenin Çin’den başlayarak sıralı bir şekilde diğer ülkelere yayılması bekleniyor.

Google hizmetleri dünya genelinde kesintiye uğradı