Opera iOS uygulaması yenileniyor! İşte detaylar

Opera iOS uygulaması yenileniyor! İşte detaylar

Opera iOS tarayıcısının üçüncü yıl dönümünü bazı değişiklikler yaparak kutluyor. Birincisi, uygulamanın adı artık Opera Touch değil. İsim daha kısa ve öz şekilde sadece Opera. Uygulama ayrıca, ince ayarlı uygulama simgesinden anlaşılabilen yenilenmiş bir görünüme kavuştu. Artık uygulama mor yerine kırmızı.

Alt çubuk ve hızlı işlem düğmesi  için ise yeni simgeler eklendi. Opera’ya göre, gölgeler kabarcıklardan ve diğer öğelerden kaldırıldı. Çapraz arka plan, daha düzgün, daha düz bir görünüm sağlayacak şekilde düzenlendi. Uygulama boyunca, uzun süredir devam eden minimalist anlayış korunmaya devam ediyor. Buna göre uygulamanın tüm renkleri sadeleştirildi ve daha basit hale getirildi. Opera, iOS kullanıcı tabanının Şubat ayına kadar 12 ayda yüzde 65’in üzerinde arttığını ifade etti. Tarayıcıya yönelik ilgi de beraberinde yukarda söz ettiğimiz yenilikleri getirmiş görünüyor. Artışın kısmen Apple kullanıcıların iOS 14‘te varsayılan tarayıcılarını değiştirmelerine izin verme kararından kaynaklandığını iddia ediyor.

Opera iOS uygulaması yenileniyor! İşte detaylar

Şirketin resmi açıklaması ise şu şekilde: “Opera’da kullanıcı arayüzünün yenilenmesi, tarayıcıya öncekinden daha rafine bir görünüm veren daha temiz ve daha düz bir tasarımı da ortaya çıkarıyor. Yeni görünüm, başlangıçta Opera Touch’ta sunulan çapraz arka plan deseninin yerini düz yüzeylerle ve baloncuklar ve diğer öğelerdeki gölgeleri kaldırarak değiştiriyor. Alt çubuğa ve Hızlı Eylem düğmesine yeni simgeler eklendi.” Yeniden tasarlanan iOS Opera uygulaması bugün App Store’da satışa sunulacak. Opera, güncellemeyi kademeli olarak mevcut kullanıcılara sunacak.

Bitcoin madencilik cihazları hala çok satıyor!