Opera Max ile internet paketiniz bitmesin!

opera

Tarayıcı dünyasında daima yenilikçi tavrı ile dikkat çeken Opera, yeni bir uygulama ile karşımızda. Opera Max isimli uygulama ile internet paketiniz artık hemen bitmeyecek. Telefonunuzun tüm internet erişimini kontrol eden ve gerekli optimizasyonları, sıkıştırmaları yapan Opera Max’in detayları haberimizde.

opera-max

Özellikle Türkiye gibi mobil veri ücretinin pahalı olduğu ülkeler için oldukça önemli olan bu haberi dikkatle okumanızı öneriyoruz. Opera, yıllardır tarayıcı dünyasında yerini koruyan bir firma. Ancak hiçbir zaman popüler bir tarayıcı olamadı. Genellikle tarayıcı sıralamasında 4. sırada yer alan Opera, daha önce Turbo modu ile dikkat çekmişti. Şimdi ise Opera Max adı altında bir çeşit internet yönetimi uygulaması ile karşımızda. Opera Max, şimdilik sadece Google Play Store üzerinden Android işletim sistemli cihazlar tarafından kullanılabiliyor. Peki Opera Max ne yapıyor?

Opera Max, telefonunuzda interneti kullanan her uygulamayı size listeliyor. Hangi uygulama ne kadar internet kullanmış bunu görmenizi sağlıyor. Eğer uygulamanın internet paketinizi bitirmesinden rahatsızsanız, Opera Max üzerinden o uygulamanın internet erişimini kesebiliyorsunuz. Ancak asıl bombayı sona sakladık. Hemen aşağıdan Opera Max’in tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Opera Max, YouTube ve Netflix gibi iki popüler video servisinden izlediğiniz videoların boyutunu küçültüyor. Netflix Türkiye’den kullanılamadığı için YouTube konusundan bahsedelim. Opera Max, YouTube videolarının boyutunu %50 oranında azaltıyor. Bu optimizasyon işlemi videonun kalitesini etkiliyor ancak zaten telefon ekranından izlediğiniz için kalite farkı dikkat çekmiyor. Uygun videolar bu sıkıştırma oranı %70’e kadar yükseliyor. Yani 100 MB’lık videoyu, 30 MB boyutunda izleyebiliyorsunuz. Ancak genel olarak tüm videolar %50 oranında sıkıştırılıyor. 100 MB boyutundaki bir videoyu, sadece 50 MB harcayarak, kaliteden çok fazla ödün vermeden izlemek mümkün.

opera-max-2

Opera Max’in en önemli faydası, internet paketinizin hemen bitmemesini sağlaması. Video sıkıştırma dışında, gezindiğiniz internet sitelerindeki görsellerin ve scriptlerin boyutlarını da sıkıştırıyor. Bu sayede aslında telefonunuzun pil ömrünü de artırmış oluyorsunuz. Çünkü hücresel veriyi ne kadar az kullanırsanız, piliniz o kadar uzun süre dayanır. Opera Max’i ücretsiz olarak indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Akıllı Telefon alacaklara müjdeli haber geldi!