OpenAI, ChatGPT için devrimsel bir özellik sunuyor

ChatGPT yanlış bilgi veriyor

OpenAI piyasaya sürdüğü günden beri ChatGPT’yi geliştirmeye devam ediyor. Şimdi yeni bir özellik daha ekleniyor. İşte tüm detaylar.

OpenAI, sistemin kim olduğunuzu ve ne istediğinizi hatırlamasını sağlamayı amaçlayan ChatGPT için yeni “özel talimatlar” başlattı. Şirket, yeni aracın, kullanıcıların “ChatGPT’nin yanıtında dikkate almasını istedikleri şeylere odaklanacağını” söyledi. Örneğin küçük çocukların öğretmeni olduğunuzun altını çizerek bir konuşma başlatırsanız yapay zeka robotun cevaplarını sürekli bu farkındalık ile vereceği anlamına geliyor. Veya bir kullanıcı, belirli bir dilde bilgisayar programcısı olduklarına dair bir talimat verebilir, böylece yanıtlarını nasıl biçimlendireceğini seçebilir.

OpenAI, ChatGPT için devrimsel bir özellik sunuyor

Ayrıca, chatbot’un kendisi için daha spesifik talimatlar da seçilebilecek. Kullanıcılar, örneğin yanıtlarında hangi tonu istiyorlarsa bunu seçebilecek ya da yanıtta yer almasını istemedikleri bir kelime varsa bunu eleyebilecek. Yeni araç, verilerin kendisinin kullanılma şekli hakkında bir dizi uyarı ile birlikte gelecek. ChatGPT her ne kadar bir çok güvenlik problemi oluşturmuş olsa da kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak adına gelişmeye devam eden yapay zeka botu artık hayatımızın bir parçası olacak. Araç, insanların bu özelliği ChatGPT’nin kurallarını çiğnemek için kullanmamasını sağlamayı amaçlayan bazı kısıtlamalarla birlikte geliyor.

OpenAI, yeni özelliği İngiltere ve AB’de kullanıma sunmuyor. Bu ülkelerdeki düzenleyiciler, verilerin OpenAI tarafından kullanılma biçimiyle ilgili özel endişelere sahip. İtalya’da da benzer endişeler, ülkenin ChatGPT’ye erişimi yasaklamasına neden oldu.

James Cameron: “Sizi yapay zeka konusunda uyardım, dinlemediniz”