Online toplantıların verimliliği üzerine yapılan araştırma sonuçları katılımcıların %50’sinin toplantılara geç geldiğini, %22’sinin ise toplantı süresince hiçbir şey söylemediğini ortaya koydu.
Online toplantı modeli çok fazla tutmadı. Bilindiği gibi pandemi süreci çalışma ve öğrenim hayatında birçok değişimi beraberinde getirdi. Birçok meslek grubu evden bilgisayarı ile çalışmalarını sürdürürken öğrenciler de derslerine online olarak katılım göstererek süreci tamamladılar.
Seattle girişimi Read bünyesinde gerçekleştirilen 3 milyondan dakikadan fazla sanal toplantıya ilişkin analiz ve değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre 7 ve üstü katılımcı sayısı ile yapılmış olan sanal görüşmelerde;
-Katılımcıların %50’sinin geç geldiği,
– %40’ının ortalamanın altında etkileşime geçtiği,
-Katılımcıların %22’sinin tek bir kelime dahi etmediği,
-%11’inin ise video ya da ses açmaksızın toplantılara dahil olduğu tespit edildi.
Online toplantı modeli çok fazla tutmadı
Genel olarak 5 video konferansın birinin ortalama toplantı puanının altında olduğu, ayrıca toplantıların %31’inin geç başladığı değerlendirildi.
Read Ceo’su David Shim sonuçlara ilişkin olarak çok fazla katılımcı içeren ve sıklıkla gerçekleşen konferansların zoom yorgunluğu olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Bilindiği gibi Read yazılımı yapay zeka, bilgisayarla izleme ve lisan işleme teknolojisi kullanarak ses ve yüz hareketlerini analiz etmektedir. Yaptığı çalışma ve araştırmalar ile firma ister satış görüşmesi, iş başvurusu, toplantılar ya da herhangi bir günlük görüşmede izleyicilerin duygusal olarak nasıl tepki verdilerine ilişkin olarak insanlara geri bildirimde bulunmayı amaçlamaktadır. Kurumsal firmalara danışmanlık hizmet sunan Read’in ücretsiz deneme sürümü de bulunmaktadır.
Uncharted 4 PC çıkış tarihi netleşti