OnePlus Nord CE4 Lite Piyasaya Sürüldü

OnePlus Nord CE 4 Lite

Nisan ayında piyasaya sürülen Nord CE4’ün daha düşük maliyetli versiyonu olan OnePlus Nord CE4 Lite, resmi olarak tanıtıldı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden OnePlus, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. OnePlus Nord CE4’ü nisan ayında kullanıcılarla buluşturan şirket, bu hafta bu seriye yeni bir model daha ekledi. Adındaki Lite ibaresinden de anlaşılacağı üzere nisan ayında çıkan Nord CE4’ün daha düşük maliyetli bir versiyonu olan OnePlus Nord CE4 Lite, dün düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı. Telefon, beklendiği üzere Nord CE4 ile benzer özelliklerle geliyor. Ancak bir iki önemli noktada daha düşük özelliklere sahip.

OnePlus Nord CE4 Lite, 6.67 inçlik OLED bir ekrana sahip. 1080 x 2400p çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Ekranın altında bir parmak izi sensörü yer alıyor. OnePlus Nord CE4 Lite’nin Hindistan versiyonunda 5500 mAh’lık, global versiyonunda ise 5110 mAh’lık bir batarya bulunuyor. Telefonun şarj hızı ise 80W.

OnePlus Nord CE4 Lite

Nord CE4 Lite, Snpadragon 695 yonga setinden güç alıyor ki telefonun hayal kırıklığı yarattığı başlıca nokta bu. Çünkü hem Nord C3 Lite hem de C2 Lite de bu yonga setini kullanıyordu. OnePlus’ın yeni Lite modelinde üç yıldır kullandığıyla aynı yonga setini kullanıyor olması gerçekten şaşırtıcı. Telefonda bu yonga setine 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise 128 ya da 256 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor. Telefonun depolama alanı microSD hafıza kartı ile arttırılabiliyor.

Telefonun çift arka kamerasının ana lensi 50 megapiksellik Sony LYT-600 sensörü kullanıyor. Ona 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 16 megapiksel.

Avrupa’da bugün satışa sunulan telefonun 256 GB depolama alanına sahip versiyonunun fiyatı 330 euro.

Apple Yapay Zeka Özelliklerini Avrupa’ya Sunmayacak