OnePlus Clover performans testinde ortaya çıktı

En iyi telefon ödülü

OnePlus’ın bütçe dostu modeli performans testinde ortaya çıktı. İşte OnePlus Clover ile ilgili tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarının dinamik isimlerinden biri olan OnePlus, orta segmentin ardından şimdi de giriş segmenti için nabız yoklamaya başladı.

Bilindiği üzere OnePlus şimdiye kadar ürettiği üst segment modellerle isminden söz ettiriyordu. Fakat kısa bir süre önce Çinli üretici orta segmentteki ilk modeli olan Nord’u satışa sunmuştu. OnePlus Nord orta segmentin üst basamağına hitap eden, fiyat olarak ortalamanın üzerinde bir etikete sahip kullanışlı bir cihazdı.

Fakat Nord, OnePlus’ın istediği kadar geniş kitlelere hitap etmeyi başaramadı. Bu durumu telefonun etiketine bağlayan OnePlus yetkilileri şimdi de giriş seviyesine hitap eden yeni bir cihaz için kolları sıvadılar.

OnePlus Clover özellikleri netleşti

OnePlus’ın geliştireceği yeni modelin ismi ise Clover. Geçtiğimiz günlerde Geekbench 5 testinde ortaya çıkan Clover tekli çekirdek testinden 245, çoklu çekirdek testinden ise 1174 puan aldı.

oneplus clover

Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 460 yonga setinden güç alan Clover sistemini ise 4GB RAM ile destekleyecek. 64GB’lık dahili depolama alanına sahip olması beklenen telefonda HD+ çözünürlüğünde 6.52 inçlik HD+ ekran yer alacak. 13MP’lik ana kameraya 2MP’lik makro ve 2MP’lik derinlik kamerasının eşlik edeceği Clover 6000 mAh’lık devasa bir bataryadan beslenecek.

18W hızlı şarj desteğine de sahip olması beklenen Clover’ın fiyatı ise şimdilik gizemini koruyor. Lakin genel kanı 150 euro civarında bir etiketin geleceği yönünde. Yine de bekleyip göreceğiz.

Eski telefonunu Xiaomi’ye getirenlere çifte indirim fırsatı