OnePlus Ace 5 serisinin lansman tarihi belli oldu

ace 5 serisi

OnePlus, Ace 5 serisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor ve gelen bilgilere göre bu modellerin 2024’ün dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Ace 5 serisinin özellikle iki güçlü işlemciyle donatılacağı belirtiliyor; Ace 5, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisiyle gelirken, Ace 5 Pro modeli Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisiyle güçlendirilecek. Qualcomm’un 24 Ekim’de yapılacak olan Snapdragon Zirvesi’nde 8 Gen 4 işlemcisinin tanıtılması beklendiğinden, Ace 5 Pro’nun Kasım veya Aralık aylarında piyasaya sürülme olasılığı yüksek görünüyor.

Ace 5 serisi

OnePlus Ace 5’in tasarım ve ekran özellikleri arasında 6,78 inç büyüklüğünde kavisli kenarlı OLED bir ekran bulunuyor. Bu ekranın 1,5K çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı sunacağı ve 8T LTPO panel teknolojisini kullanacağı belirtiliyor. Tasarımda ayrıca uyarı kaydırıcısı gibi OnePlus’ın ikonik detayları da yer alacak.

Kamera tarafında ise 50 megapiksel çözünürlüğünde üçlü kamera kurulumunun yer alması bekleniyor. Cihaz, Android 15 tabanlı OxygenOS 15 işletim sistemiyle çalışacak. 6.000mAh çift hücreli bataryası, 100W hızlı şarj desteği sunacak, ancak kablosuz şarj özelliğinin bulunmayacağı tahmin ediliyor. Cihazın seramik bir yapı kullanacağı söyleniyor, bu da tasarım açısından premium bir his verebilir.

Henüz Ace 5 Pro hakkında tam detaylar ortaya çıkmış olmasa da, batarya, şarj ve ekran gibi temel özelliklerin Ace 5 ile benzer olacağı düşünülüyor. Lansman tarihine yaklaştıkça Ace 5 serisi için daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.

Qualcomm Snapdragon 7s Gen 3’ün özellikleri ortaya çıktı