OnePlus 6 özellikleri netleşti

oneplus 6s

Akıllı telefon pazarının son yıllardaki flaş isimlerinden biri olan OnePlus, şu aralar yeni amiral gemisi modeli üzerine yoğunlaşmış durumda. Geçtiğimiz sene satışa sunulan OnePlus 5 ve ardından raflardaki yerini alan OnePlus 5T ile kullanıcı kitlesini biraz daha genişleten Çinli üretici, artık zirveye oynamak istiyor. Yeni amiral gemisi modeli ile üst segmentteki müşteri kitlesini biraz daha büyütmek isteyen Çinli teknoloji şirketi, OnePlus 6 için farklı bir tasarım dili kullanacak.

OnePlus 6 da çentikli telefonlar arasına dahil oluyor

OnePlus’ın son modeli olan 5T, tasarımsal anlamda kısmen başarılıydı. Cihaz yan çerçevelerden kurtulmuş olsa da alt ve üst çerçeveler kullanıcıları rahatsız edecek kalınlıktaydı. Bu durumun farkında olan OnePlus, yeni amiral gemisi modelinde uçtan uca ekran tasarımına yönelme kararı aldı.

oneplus 6 1

Geçtiğimiz gün sızdırılan bir rapor ile OnePlus 6 özellikleri de kesinleşmiş oldu. Buna göre, OnePlus’ın yeni amiral gemisi modeli gücünü Qualcomm imzalı Snapdragon 845 yonga setinden alacak. Sistemini 6GB RAM ile destekleyecek olan model, 128GB’lık dahili depolama alanına sahip olacak. Elbette bu noktada şunu da hatırlatmak gerekiyor. Muhtemelen OnePlus6’nın 8GB RAM / 256GB dahili depolama alanına sahip farklı bir varyasyonu daha bulunacaktır.

2280 x 1080 piksel çözünürlüğünde 6.28 inçlik AMOLED ekran ile gelecek olan telefonun 3450 mAh gücünde bir bataryadan besleneceği söyleniyor.

Arka tarafında 16MP + 20MP’lik çift ana kamera modülü ile gelecek olan telefonun ön kamerası ise 20MP olacak. Telefon hakkındaki diğer detayların önümüzdeki günlerde ortaya çıkması bekleniyor.

Beklenen özellik Galaxy Note9 ile gelecek