OnePlus 5T çıkış tarihi netlik kazandı

oneplus

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan OnePlus, önümüzdeki dönemde satışa sunacağı OnePlus 5T hakkında bazı önemli bilgiler paylaştı. Çinli üretici yeni amiral gemisi modelinin tanıtım ve çıkış tarihini açıkladı.

OnePlus 5T, 21 Kasım’da satışta

Akıllı telefon sektörünün hırçın çocuğu OnePlus, yeni amiral gemisi modeli için gün sayıyor. Son olarak kullanıcılarının bilgilerini izinsiz olarak aldığı iddialarıyla gündeme gelen Çinli üretici, bu olaydan ustaca sıyrılmayı başarmıştı. İnce çerçeveleri ve teknik özellikleriyle dikkat çeken yeni amiral gemisi modeline yoğunlaşmayı seçen OnePlus, ara ara yayınladığı görüntülerle OnePlus 5T’yi gündemde tutmayı da başardı.

Ne zaman tanıtılacak, ne zaman çıkacak gibi söylentilerden sıkılan Çinli üretici, sonunda OnePlus 5T tanıtım ve çıkış tarihini açıkladı. Firmadan yapılan açıklamada telefonun 16 Kasım’da düzenlenecek olan özel bir etkinlikle tanıtılacağı belirtildi. OnePlus 5T’nin Hindistan gibi bazı özel bölgelerde 21 Kasım’da, global pazarda ise 28 Kasım’da satışa sunulacağı belirtildi.

Gücünü Qualcomm’un üst segmentteki yonga seti Snapdragon 835’ten alan cihaz, teknik özellikleri bakımından OnePlus 5’i andırıyor. Cihazı selefinden ayıran en önemli özelliği ise ince çerçeveli bir tasarıma sahip olması. Bu tasarım çizgisine rağmen telefonda 3.5mm kulaklık girişinin bulunduğunu da hatırlatalım.

Bu arada dip not olarak belirtelim. OnePlus, Türkiye’de resmi olarak bulunmuyor. İnternet üzerinden satılan OnePlus modellerinin de ülkemize farklı distribütörler aracılığı ile satıldığını da hatırlatalım.

Broadcom, Qualcomm’u satın alıyor