OnePlus 6 için beklenen güncelleme yayınlandı

oneplus 6

Akıllı telefon pazarının son yıllardaki yükselen ismi OnePlus, kısa süre önce satışa sunduğu yeni amiral gemisi modeli OnePlus 6 için bir güncelleme daha yayınladı. İşte detaylar.

Son dönemde Çinli akıllı telefon üreticilerin muazzam bir yükseliş içerisinde olduğu inkar edilemez bir gerçek. Özellikle Xiaomi ve OnePlus isimlerini son dönemde sıkça işitir olduk. Muhtemelen önümüzdeki dönemde bu tarz Çinli üreticileri çok daha fazla duyabiliriz. Keza bu üreticiler sadece uygun fiyata sattıkları telefonlarla değil, telefon satışı sonrasındaki yazılım desteğiyle de kullanıcıların ilgisini çekmiş durumda.

OnePlus 6 için yeni bir güncelleme yayınlandı

Akıllı telefon pazarındaki rekabetin belirleyici unsurlarından birisi de satış sonrasındaki yazılım desteği diyebiliriz. Malum, zaman zaman bazı güncellemeler belirli modeller üzerinde olumsuz etkilere neden olabiliyor.

Bu tarz durumlarda önemli olan etken, ortaya çıkan sonuçların hızlı bir şekilde düzeltilmesi diyebiliriz. Sorunun hızlı bir şekilde giderilmiş olması, müşteri memnuniyetini de arttıracaktır. Bu durum, mevcut firmanın satış rakamlarına da olumlu olarak yansıyacaktır.

Son dönemde yükselişe geçen OnePlus’un bu durumun tamamen farkında olduğunu söyleyebiliriz. Keza sorunlu bir güncelleme sonrasında, duruma anında müdahale edilerek yeni bir güncelleme daha yayınlanıyor. Aynı geçtiğimiz günlerde OnePlus 6 için yayınlanan OxygenOS 5.1.8 güncellemesi gibi.

Ekran Resmi 2018 06 18 10.50.32

Bir önceki güncellemede arama kalitesinde sorunların ortaya çıkması, OnePlus yetkililerini harekete geçirmişti. Sonuç olarak birkaç gün gibi kısa bir sürede OxygenOS 5.1.8 güncellemesi yayınlandı. 102 MB boyutundaki bu güncelleme ile son güncelleme sonrası ortaya çıkan arama kalitesindeki düşüş gibi hataların ortadan kaldırıldığı belirtildi.

512MB’lık Galaxy Note 9 sadece bu ülkelerde satılacak