OnePlus 5 sahiplerinin beklediği güncelleme yayınlandı

Ekran Resmi 2018 02 01 15.00.49

Akıllı telefon pazarının hırçın çocuğu OnePlus, müşteri memnuniyetini ön planda tutmaya devam ediyor. Arada Çinli üreticinin müşterilerinin verilerini izinsiz kullandığına dair çeşitli haberlerle karşılaşıyoruz. Fakat henüz bu konuda ortaya somut bir delil sunulabilmiş değil. Belki de bunlar OnePlus’ın daha fazla güçlenmesini istemeyen üreticilerin bir oyunudur. Bilemeyiz. Bizi ilgilendiren kısım ise OnePlus’ın, OnePlus 5 sahiplerine vermiş olduğu sözü tutmuş olması.

Face Unlock özelliği artık OnePlus 5 için de kullanılabilir

Hatırlanacağı üzere OnePlus kısa süre önce OnePlus 5T’yi satışa sunmuştu. 5T selefi 5 ile aynı özelliklere sahip olmasına karşın, tasarım çizgisinde ve bazı yazılımsal detaylarda farklılıklar içeriyordu. Bu farklılıklardan birisi de Face Unlock ismli yüz tanıma özelliğiydi.

OnePlus 5 sahipleri bu yazılımın bir güncelleme ile kendi cihazlarına da gelmesini talep etmişlerdi. Çinli üretici, kullanıcılarından gelen bu talebi kırmayarak gerekli güncelleme için hazırlıklara başlamış ve süreci beta dönemine kadar devam ettirmişti.

Sonunda beta sürecinin sona ermesi ile birlikte OnePlus 5 sahiplerinin merakla bekledikleri OxygenOS 5.0.2 sürümü de yayınlandı. Bu sürümle birlikte OnePlus 5, Face Unlock özelliğine de kavuşmuş oldu.

Face Unlock, basit bir yüz tanıma yazılımı. Yani telefonunuzun kilidini açmak için ön kameraya yüzünüzü göstermeniz yeterli oluyor. Elbette bu sadece yazılımsal bir olay. Bu nedenle iPhone X’te ki gibi üst düzey bir FaceID performansı beklemek doğru olmaz.

Asus’tan sürpriz Zenfone 5 hamlesi