OnePlus 5T, Project Treble’ı desteklemeyecek

oneplus 5 1

Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan OnePlus 5T, oldukça yoğun bir ilgiyle karşılanmıştı. Elbette bu durumda, Çinli üreticinin OnePlus 5T’yi selefi olan One Plus 5 ile aynı fiyata satışa sunmasının da payı büyük. Zira gücünü Snapdragon 835 yonga setinden alan ve sistemini 8GB RAM ile destekleyen cihaz için OnePlus’ın talep ettiği ücret yalnızca 500 dolardı.

Piyasadaki diğer akıllı telefonların fiyatlarını göz önüne aldığımızda OnePlus 5T’nin oldukça uygun bir etiketle satışa sunulduğunu söylemek mümkün.

OnePlus 5T hakkında yeni açıklama

Çinli üretici, çiçeği burnunda yeni amiral gemisi modeli için bazı açıklamalarda bulundu. Google’ın Android Oreo ile birlikte tanıttığı Project Treble’ın OnePlus 5T tarafından desteklenmeyeceği belirtildi.

Google, Project Treble ile Android Oreo’nun daha modüler bir hale geldiğini ve bu sistemin akıllı telefon üreticileri için büyük kolaylık olduğunu açıklamıştı. Yani üreticiler, telefona bazı özellikler eklemek için tüm Android işletim sistemini baştan aşağı tekrar elden geçirmek zorunda kalmayacaklardı. Böylelikle bazı güncellemeler daha hızlı kullanıcılara aktarılabilecekti.

Kulağa son derece mantıklı gelen bu sistemin OnePlus tarafından kullanılmayacağı belirtildi. OnePlus yetkilileri, net bir şekilde ne şimdi, ne de gelecekte hiç bir OnePlus modelinin Project Treble’ı desteklemeyeceğini belirtti. Çinli üreticinin bu konuda neden bu kadar katı davrandığı ise şimdilik merak konusu. Bakalım kullanıcıların bu duruma tepkisi nasıl olacak? Bekleyip göreceğiz.

Redmi Note 5 işte böyle görünecek