Xbox One X, 1440p monitörleri destekliyor

Xbox One X

Microsoft, PS4 Pro’nun aksine, Xbox One X ’de oyun odaklı monitörlerin kullandığı çözünürlük için destek sağlamaya karar verdi.

Sony’ye kalırsa, hepimiz 1080p ve 4K kullanarak oyun oynuyoruz. Ancak, özellikle oyun odaklı monitörlerin kullandığı oldukça yaygın bir çözünürlük daha var: 2560×1440 ya da 1440p. Microsoft da 1440p için Xbox One X ’e destek eklemeye karar verdi.

Xbox One X

Özellikle Nvidia G-Sync veya AMD FreeSync özellikli oyun ekranlarının bir listesine bakarsanız, birçoğunun 1440p kullandığını göreceksiniz. Yani 1440p çözünürlüklü bir monitörünüz varsa veya Microsoft’ta monitör kullanarak bir Xbox One X çalıştırmayı tercih ediyorsanız, Microsoft sonuna kadar arkanızda. Bununla birlikte, G-Sync’in veya FreeSync’in destekleneceği konusunda henüz hiçbir onay yok.

The Verge’ün haberine göre, Microsoft’un en yeni konsoluna 1440p desteği eklendiğinin müjdesi Xbox program yöneticisi Kevin Gammill tarafından verildi. Gammill, Twitter hesabı üzerinden bu desteği doğruladı.

Xbox One X Kevin Gammill

Her şey hesaba katıldığında çok yerinde ve uygun, fakat ancak hali hazırda 1440p ekrana sahip olanlar tarafından takdir edilebilecek bir özellik. Ayrıca, Microsoft’un pazarlamada Sony’ye karşı kullanabileceği bir özellik olarak da sayılıyor. Gittikçe kalabalıklaşan bu pazarda, Microsoft’un elde edebileceği her avantaja ihtiyacı var.

Akıllı Telefon Fiyatları Zamlanabilir!